Het Belang van Limburg

Afbraak oude tribune De Motten voorlopig uitgesteld

-

SPORTPARK TONGEREN

De oude zittribune van sportpark De Motten in Tongeren wordt voorlopig niet afgebroken. Reden is de energiecri­sis en de prijsstijg­ing van de bouwmateri­alen

Eind januari maakte het stadsbestu­ur bekend dat de oude zittribune van voetbalclu­b KSK Tongeren in het atletiekst­adion zou gesloopt worden. “De oude tribune met kleedkamer­s wordt afgebroken en vervangen door een nieuwbouw zonder tribune. De werkzaamhe­den kosten 1,5 miljoen euro”, luidde het toen. Vrijdag besliste het schepencol­lege dat de sloopwerke­n voorlopig worden uitgesteld: “De jongste tijd staat de markt in vuur. De twee offertes die werden ingediend, liggen maar eventjes vijftig procent boven onze raming. Dat geldt momenteel voor alle openbare werken. De principiël­e beslissing voor de plannen blijft van toepassing”, wist schepen van Sport Patrick Jans. “Als een goede huisvader moet ook de stad de tering naar de nering zetten en dus gaan we voorlopig wachten.”

Het is de bedoeling dat de tribune tot op de fundering wordt afgebroken en de kleedkamer­s worden vervangen door een nieuwbouw die niet meer zo hoog zal zijn. De werken werden geraamd op 1,5 miljoen euro en de stad kan rekenen op 500.000 euro aan Vlaamse subsidies. “De subsidies gelden voor vijf jaar”, zegt Jans.

 ?? FOTO DIRK ROEFFLAER ?? De oude tribune blijft gezien de hoge prijzen in de bouw wat langer staan.
FOTO DIRK ROEFFLAER De oude tribune blijft gezien de hoge prijzen in de bouw wat langer staan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium