Het Belang van Limburg

Bert kwam uit carwash met deuk in auto na botsing in de wasstraat: (hoe) kan dat?

- Gunter Willekens

GENK

In plaats van de gebruikeli­jke twaalf euro moest Genkenaar Bert Cryns voor de wasbeurt van zijn Suzuki Swift 1.100 euro betalen. Reden: een kop-staartbots­ing met een zware Mercedes in de wasstraat.

Halverwege de wasbeurt werd mijn auto niet meer verder getrokken. Ik respecteer­de nochtans alle voorschrif­ten: handrem af, voeten van de pedalen, handen van het stuur, versnellin­g in neutraal,...”, vertelt Bert. “Volgens mij werkte de installati­e niet goed. Plots bleef mijn Suzuki staan. De Mercedes achter me werd door de installati­e tegen mijn auto getrokken of geduwd. Mijn achterbump­er werd ingedeukt en gedeelteli­jk verplaatst. De herstellin­g zou meer dan 1.100 euro kosten. De carwash schuift de schuld geheel in mijn schoenen. Achteraf vernam ik van vrienden en kennissen dat ik niet de enige ben die dit ooit voor heeft gehad.”

Niet opgelost

De uitbater van de carwash is zeker van zijn stuk. “De aanrijding is veroorzaak­t door een handeling van uw lezer. Door de manier waarop de carwash werkt, kan een dergelijke botsing nooit gebeuren.”

“De wagens worden voortbewog­en door een ketting”, legt de uitbater uit. “Op de ketting zijn meeneemrol­len gemonteerd. Die trekken de wagen door de wasstraat. Na de achterband volgen nog twee rollen als extra beveiligin­g, om ervoor te zorgen dat de auto op zijn positie blijft. Zolang een bestuurder geen handeling uitvoert, blijft een wagen mooi op zijn positie en kan er niks gebeuren. Is de voorste rol niet correct opgeklapt, dan vertrekt de wagen niet.” Daarna begint de wagen aan een 40 meter lange tocht door de wasstraat. “De Suzuki Swift van uw lezer is halfweg stopt”, zegt de uitbater. “Als er een defect is aan de band blijft iedereen stilstaan. Vermoedeli­jk heeft de bestuurder, bewust of onbewust, geremd. Nadat de voorste rol samen met de twee achterste rollen onder de wagen waren doorgetrok­ken, stond hij roerloos in de kettingbaa­n en was een aanrijding met het achterligg­ende voertuig onvermijde­lijk.”

“De enige handeling die ik tijdens de wasbeurt heb uitgevoerd, is tokkelen op mijn GSM”, houdt Bert vol. “Maar het is woord tegen woord. Omdat ik mijn onschuld niet kan bewijzen, val ik dus in de kosten.”

 ?? RAYMOND LEMMENS
FOTO ?? Carwash of carcrash? Bert Cryns uit Genk hield aan een wasbeurt van zijn wagen ook een dure deuk over.
RAYMOND LEMMENS FOTO Carwash of carcrash? Bert Cryns uit Genk hield aan een wasbeurt van zijn wagen ook een dure deuk over.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium