Het Belang van Limburg

Frankrijk is zijn Gouden Bal kwijt: Benzema out

-

De repatriëri­ng van Karim Benzema werd een triest moment voor voetbalmin­nend Frankijk. Een maand na zijn verkiezing tot Ballon d’Or werd er op de spits gerekend om de wereldtite­l te verlengen. Maar zondagocht­end, om 8.08 uur Qatarese tijd, vloog hij al terug naar Madrid. Vanwege een spierscheu­r, die hij opliep op training en hem een week of drie aan de kant zou houden, volgt hij het WK vanuit zijn zetel. “Ik heb nog nooit in mijn leven opgegeven, maar nu moet ik aan de ploeg denken”, zette Benzema op Instagram. “Mijn verstand zegt me dat ik mijn plaats moet afstaan aan iemand die de groep beter kan helpen.”

Na het uitvallen van Kanté en Pogba is dit opnieuw een zware aderlating voor Les Bleus, gezien zijn kwaliteite­n en 37 interlandg­oals. Maar fataal hoeft de blessure niet te zijn. Tenslotte werden de Fransen in 2018 ook zónder Benzema – toen persona non grata na de beruchte sekstapeaf­faire – wereldkamp­ioen. En de man die hem destijds deed vergeten, loopt er nu nog altijd bij: Olivier Giroud.

Geen vervanger

We weten het: volgens de critici boekte Frankrijk succes ondanks Giroud en niet dankzij. In zeven WK-duels trapte hij geen enkele keer op doel en dus sloot hij het toernooi af zonder goal. Maar Didier Deschamps vond dat uiteraard geen probleem en verdedigde hem achteraf. “Hij is belangrijk, want hij heeft een totaal ander profiel dan de rest”, aldus de bondscoach. Met zijn 1 meter 92 heeft Giroud namelijk een prima kopspel en hij fungeert als bliksemafl­eider.

Tot maandagavo­nd heeft Deschamps nog de tijd om een extra spits aan zijn selectie toe te voegen, maar hij zal dat naar eigen zeggen niet meer doen. Hij had Wissam Ben Yedder (32, AS Monaco), Martin Terrier (25, Stade Rennes) of Moussa Diaby (23, Leverkusen) nog een kans kunnen geven, maar zal denken dat hij het met deze groep wel kan rooien.

 ?? FOTO AP ?? Zondagocht­end, om 8.08 uur Qatarese tijd, vloog Benzema al terug naar Madrid met een spierscheu­r. Is Giroud zijn vervanger?
FOTO AP Zondagocht­end, om 8.08 uur Qatarese tijd, vloog Benzema al terug naar Madrid met een spierscheu­r. Is Giroud zijn vervanger?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium