Het Belang van Limburg

“Er zijn belangrijk­ere dingen dan rondjes draaien”

-

‘The Last Lap’, stond op zijn helm, de laatste ronde. Met het WK-punt van de tiende plaats heeft viervoudig wereldkamp­ioen Sebastian Vettel afscheid genomen van de F1.

Het hele slotweeken­d in Abu Dhabi stond in het teken van het afscheid van Sebastian Vettel. Zijn vader en broer waren present - vrouw en kinderen niet - en zowat heel de paddock jogde of wandelde zaterdagav­ond een rondje over het circuit in zijn gezelschap. Zijn 299ste race werd niet de beste van de 35-jarige Duitser, maar hij vocht voor wat hij waard was. Het werd een tiende plek, net niet genoeg om Aston Martin

een plaats te doen winnen bij de constructe­urs, wat 12 miljoen extra had opgeleverd.

Vettel: “Deze race kende een heel andere aanloop dan normaal, maar toen de lichten uitgingen werd het een leuke wedstrijd. Ik had op meer punten gehoopt, maar mijn strategie was wellicht de traagste. Ik onthou vooral de vele steun, de brieven, de vlaggen en de glimlachen. Ik ben zeker dat ik het harder ga missen dan ik nu besef.”

Sinds zijn gedwongen afscheid bij Ferrari had Vettel met de Aston Martin geen topauto meer. Hij focuste op andere thema’s, zoals de klimaat- en genderprob­lematiek. “De laatste twee seizoenen waren op sportief vlak ontgoochel­end, maar het waren wel twee belangrijk­e jaren in mijn leven. Er zijn belangrijk­ere dingen in het leven dan racen in rondjes. Je kan mensen inspireren met wat je doet en zegt. Ik voel me bevoorrech­t dat ik dit kon doen en ik hoop dat het goede werk wordt voortgezet.”

Vettel reed van 2007 tot nu voor BMW-Sauber, Toro Rosso, Red Bull, Ferrari en Aston Martin. Hij won 4 wereldtite­ls en 53 wedstrijde­n. 57 keer pakte hij de pole, 38 keer reed hij de snelste wedstrijdr­onde.

 ?? FOTO AFP ?? Sebastian Vettel.
FOTO AFP Sebastian Vettel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium