Het Belang van Limburg

Buitenland­ers boven in Pelt

- Gert Sillen

VELDLOPEN LCC-MANCHE IN PELT Met zeges voor de Nederlande­r Bas Van Hooren en de Duitse Sonia Vernikov ging de LCCmanche in Pelt de internatio­nale toer op. Beide atleten proberen volgende week op hun nationale kampioensc­happen een gooi te doen naar een EK-ticket in Turijn.

Maastricht­enaar Bas Van Hooren (30) herhaalde zijn kunstje van vorig jaar, namelijk van bij de start wegvlammen om niet meer om te zien. “Nou, het ging wel lekker. Dit is mijn eerste wedstrijd sinds februari nadat ik twee stressfrac­turen opgelopen heb”, opende de bewegingsw­etenschapp­er. “Ik had wel zin in een snelle cross als voorbereid­ing voor de Nederlands­e kampioensc­happen van volgende week in Tilburg. De top vijf zou een plaatsje in de Nederlands­e ploeg kunnen opleveren voor het Europees kampioensc­hap in Turijn, maar met de Nederlands­e bond weet je nooit. Ze durven finaal hun eigen regels aan te passen.” Ook de Duitse Sonia Vernikov, oppermacht­ig bij de vrouwen, mikt op een trip naar Turijn bij

U23. “Op een selectiewe­dstrijd eindigde ik vorige week derde. Als ik volgende week zaterdag op het Duits kampioensc­hap een topvijfpla­ats behaal, mag ik mijn koffers pakken. En dan kom ik natuurlijk zondag in Genk ook nog lopen.”

Jet Driesen vierde

Wie zondag ook in Genk te zien zal zijn is Genkenaar Wouter Simons, die na Tongeren-winnaar Matthias Gombeer, op de derde plaats eindigde. “Onverwacht. Mijn eerste cross van het seizoen en meteen al op het podium. Het was een beetje afwachten hoe het zou lopen, met een topvijfnot­ering zou ik al tevreden zijn. Zeker gezien de marathon die ik vorige maand had gelopen. Technisch was het nog niet perfect, en qua tempo was het even aanpassen maar daarvoor dient de mentale kracht om af te zien.”

Ook de Alkense Jet Driesen, als eerste Limburgse op de vierde plaats, had afgezien. “Amai, wat een sprint was me dat voor de vierde stek. Ik ben totaal uitgeput. Tijdens de cross kreeg ik vleugels omdat mijn eeuwige concurrent­e Anne Schreurs niet kon volgen. Dat ik het tempo kon aanhouden dank ik onder meer aan de CrossCup van Mol. Een totaal ander én hoger niveau, maar ik ben sterker uit die wedstrijd gekomen.”

 ?? ??
 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De Nederlande­r Bas Van Hooren was in Pelt de beste bij de heren.
FOTO SERGE MINTEN De Nederlande­r Bas Van Hooren was in Pelt de beste bij de heren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium