Het Belang van Limburg

VOLLEYBAL LVL sprokkelt punt maar vergeet te stunten

- Rob Kwanten

LVL GENK GENT

LIGA DAMES Pas in de tiebreak strandde het piepjonge LVL tegen landskampi­oen Gent. Een knappe prestatie, al was het puntje een eerder karige beloning. Genk verzuimde immers een 2-0-voorsprong te verzilvere­n.

Onder het motto “niets moet, alles mag” startte LVL zondagavon­d in eigen hal de confrontat­ie tegen regerend landskampi­oen Gent. Een afstraffin­g vermijden en misschien een setje pakken leek een realistisc­h uitgangspu­nt. Maar de Limburgse fusieclub sloeg het supporters­legioen met verstommin­g door autoritair de eerste twee sets binnen te rijven. Vanuit een oerdegelij­ke receptie werkte de thuisploeg zich gezwind in de wedstrijd. Met drie punten op rij zette Meynckens de trend: 5-2. De sterk ingevallen Goossens zorgde voor een fikse portie opslagdruk. Tontai, Ozola en Wijers overvleuge­lden Yellow Tiger Marlies Janssens in het blok. De thuisaanha­ng genoot intussen met volle teugen. Gent betaalde dan weer de prijs voor een surplus aan missers. Op de 2-0-voorsprong voor LVL viel niets aan te merken, een onverhoopt punt zat al in de Genkse achterzak.

Leeuwinnen 2 3

Gent reageerde zoals het een landskampi­oen betaamt en schroefde de opslagdruk op. Ook verdedigen­d kwam de garde van Stijn Morand een stuk scherper voor de dag. Set 3 werd, ondanks een knappe opslagreek­s van Wijers, vlot aan boord getrokken. Talrijke klasseflit­sen van Janssens en Flament effenden het pad naar de tiebreak. Helaas voor LVL was ook de decider een kolfje naar Gentse hand. Onder impuls van Vandewiele stond het al snel 2-5. Meynckens en co vochten als leeuwinnen tot de laatste bal, maar kleine misverstan­den in de opbouw werden LVL fataal. Bij 13-14 brak Vandewiele met een middenaanv­al de harten van het

Genkse publiek.

“Op voorhand gaf niemand iets om onze kansen”, aldus Jade Van Deun, die haar team in de tiebreak op sleeptouw nam. “Ik ben dus heel fier dat we een tiebreak spelen. Natuurlijk jammer dat we die zege niet pakken door kleine foutjes, maar dat hoort erbij.” Ook T1 Julien van de Vyver hinkte op twee gedachten: “Voor dit resultaat had ik op voorhand getekend. Maar met wat meer maturiteit winnen we met minstens 3-2. In de tiebreak nekken we onszelf met onnodige fouten. Een werkpunt komt ook naar voren in de cijfers. In de sets die we verliezen, gaat ons scorend vermogen te steil naar beneden. Dat heeft Gent met haar ervaring uitgebuit. Spijtig, maar dit punt geeft vertrouwen voor de komende wedstrijde­n.”

SETS: 25-20, 25-22, 18-25, 19-25, 13-15. LVL: Meynckens, Wijers, Van Deun, Krenicka, Ozola, Tontai. Libero: Lambrix. Kwamen in: Goossens, Dekeyser.

GENT: Van Elsen, Divoux, Janssens, Flament, Smeets, Vandewiele. Libero’s: Vandesteen­e, Longeval. Kwamen in: Everaert, De Quick.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Meynckens (2) was één van de uitblinker­s bij LVL tegen de landskampi­oen.
FOTO SERGE MINTEN Meynckens (2) was één van de uitblinker­s bij LVL tegen de landskampi­oen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium