Het Belang van Limburg

Achel veegt de nul van het bord

-

ACHEL AALST

LOTTO VOLLEY LEAGUE 2 3

Achel heeft haar eerste punt beet. Het kwam twee keer sterk op voorsprong, maar moest in de tiebreak dan toch nipt buigen voor de Ajuinen. “We hebben laten zien dat we een potje kunnen volleyball­en”, reageerde Dion Verweij.

Rode lantaarn Tectum Achel won tot vóór zaterdag nog geen enkel setje. Mooi om afgelopen zaterdag een soort metamorfos­e te zien. Het werd een wedstrijd om duimen en vingers bij af te likken. Bij 12-11 in de tiebreak leek de thuisploeg zelfs de absolute kers op de taart te zetten, maar Aalst was meedogenlo­os. “Het is een dubbel gevoel”, vertelde middenman Dion Verweij. “We zijn vooral blij met ons eerste punt én vooral de manier waarop we gespeeld hebben, met veel strijdlust en plezier. Het publiek was ook een belangrijk­e factor. Zuur wel dat we de match niet winnen. In de tiebreak was het kop of munt. In set vier maakten enkele kleine foutjes het verschil. Die moeten er nog uit.” Wie weet is de Achelse trein nu vertrokken. “Als we dit elke keer op de mat kunnen leggen, gaan we zeker nog punten pakken. Het was nodig om aan onszelf te tonen dat we hiertoe in staat zijn. Dit geeft vertrouwen.”

SETS: 25-23, 23-25, 25-18, 23-25, 13-15.

ACHEL: Staples (21), Verweij (10), Smit (9), Fransen (18), Dahl (31), Van Leemputten (1), libero: Claes. Vielen in: Van Dyck, Gortzak.

AALST: Baetens (8), Saaremaa (13), Heckel (2), Bogachev (15), Overbeeke (19), Hoff (2), libero: Van De Velde. Vielen in: Monteiro (2), Meier (11).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium