Het Belang van Limburg

Maaseik krijgt deksel op de neus tegen Haasrode

- Lars Aussems

HAASRODE-LEUVEN MAASEIK

LOTTO VOLLEY LEAGUE 3 2 Greenyard Maaseik waande zich in Leuven te vroeg zegezeker. Het liet een 0-2voorspron­g uit handen glippen en kreeg nog het deksel op de neus in de tiebreak. Geen catastrofe. De focus ligt vooral op het belangrijk­e tweeluik Amriswil-Roeselare, binnen ruim een week.

Twee sets lang geen vuiltje aan de lucht voor Maaseik. Van bij de start namen de Maaslander­s een kleine voorsprong, die ze verder uitbouwden doorheen de sets: 19-25 en 16-25. Maar dan liet Greenyard plots de teugels vieren. Leuven twijfelde niet en profiteerd­e optimaal van de Maaseikse laksheid. Het was nu ontketend. Speerpunt? Toch weer die dekselse Hendrik Tuerlinckx. De aanvaller blaast op 1 december 35 kaarsjes uit, maar blonk uit als vanouds. Met 24 stuks aan 64 procent had hij een belangrijk aandeel in de Leuvense remonte. Maatje Valkiers verdeelde en heerste, en vond in quasi de volledige selectie goede afwerkers. Een roterend VHL zette Maaseik zo schaakmat: 2-2.

Weekje ‘rust’

Mede-topscorer Protopsalt­is ging zaterdag nochtans verder op zijn sterke elan van de laatste weken, maar werd daarbij te weinig gesteund door de andere Maaseikse aanvallers. In de tiebreak stoomde de thuisploeg over 5-2 dan ook door naar een verdiende overwinnin­g. Maaseik staat voor een deugddoend weekje zonder wedstrijde­n. Ideaal om Amriswil (CEV) en Roeselare (beker) voor te bereiden.

SETS: 19-25, 16-25, 25-16, 25-18, 15-10. LEUVEN: De Paepe (10), Tuerlinckx (24), Peters (9), Valkiers (4), Van Elsen (2), Peeters (11), libero’s: Dufraing en Peters. Vielen in: Blondeel, Witvrouwen, De Saedeleer (14) Beelaert. MAASEIK: Treial (8), Reggers (12), Bartos (13), Vanker, Thys (6), Protopsalt­is (24), libero: Ottevanger. Vielen in: Hetman, Aloisi, Cox (3).

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Maaseik ging in de tiebreak onderuit tegen Haasrode.
FOTO SERGE MINTEN Maaseik ging in de tiebreak onderuit tegen Haasrode.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium