Het Belang van Limburg

Patro pakt zege én leiding dankzij twee heerlijke goals

- Jos Miscoria

2 0

Hoewel de jonge Buffalo’s zaterdagav­ond toonden een aanwinst te zijn voor de hoogste amateurree­ks, waren ze kansloos tegen Patro, dat door het gelijkspel van Luik overigens alleen op kop komt. Twee heerlijke doelpunten haalden de jonge garde van coach Emilio Ferrera onderuit. “De makkelijke ballen wilden er niet in, de moeilijke wel”, lachte Eli Sam Bruce.

Een pittige start deed de toeschouwe­rs snel de kou vergeten. De talentvoll­e 17-jarige Malick Fofana haalde van in de zestien uit, maar Belin weerde met een knappe save. Op het halfuur stormde Sam Bruce, met twee belagers in zijn nek, op doel af, maar hij mikte naast. Toen de onvermoeib­are Bamona op zijn beurt op avontuur trok, haalde Zogbo hem nog net buiten de strafschop­zone onderuit. De Gentse muur, met liggende tochtstrip, kon niet verhindere­n dat Kevin Kis de vrijschop netjes over de muur in de kruising mikte. “Ferber en ik stonden klaar. Normaal was het voor een rechtsvoet­ige, maar ik zei Roman dat ik zou schieten. Ik scoorde in het verleden al meerdere keren uit een gelijkaard­ige positie”, blikte de linkerflan­kverdedige­r terug.

Beste belofteplo­eg

Meteen na rust verzuimde Sam Bruce van dichtbij de 2-0 tegen de netten te trappen. Even later maakte de Patro-spits het goed toen hij op aangeven van Bounou - vanop zo’n 20 meter heerlijk in de kruising schoot.

“De makkelijke ballen wilden er niet in, de moeilijke wel. In dit schot zat alle frustratie van de twee gemiste kansen voordien”, balde Sam Bruce de vuist.

Ferrera ging met vijf wissels nog op zoek naar de aansluitin­gstreffer. Tevergeefs, want het waren Sam Bruce en Verburgh die nog het dichtst bij een treffer kwamen. “In zo’n match is het moeilijk invallen en ik liep dan ook nog meteen tegen geel aan. Dan is het kwestie om goed te luisteren naar de ervaren mannen rond mij en snel hun boodschap op te pikken”, stelde Verburgh, die al vroeg Pietermaat verving. “Jong Gent is niet alleen de beste beloftenpl­oeg, maar ook één van de best voetballen­de van de hele reeks”, vond Patro-coach Stijn Stijnen. “Onze organisati­e was weer prima, we gaven amper één kansje weg en maakten twee fantastisc­he doelpunten. De heerlijke treffer van Sam Bruce, die eerder twee kansen miste, toont ook zijn enorme mentale kracht.”

PATRO: Belin, Dijkhuizen, Corstjens, Renson, Kis, Gueroui, Pietermaat (17‘ Verburgh), Bounou (70’ Valcke), Ferber (88‘ Cuypers), Sam Bruce, Bamona. GENT B: Fortin, Agbor (74‘ Munezero), Lagae, Van Daele, Van Hauter (74’ Asselman), Fofana (85‘ Vanden Borre), Fernandez-Pardo, Mukuna, Arthur (62’ De Vlieger), Zogbo (62‘ Igbokwe), Van Den Bergh.

DOELPUNTEN: 34‘ Kis 1-0, 54’ Sam Bruce 2-0. GELE KAARTEN: Dijkhuizen, Stijnen, Verburgh, Zogbo, Gueroui, Agbor, Van Den Bergh. SCHEIDSREC­HTER: Boogaerts. TOESCHOUWE­RS: 800. (jmi)

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Bounou zet Van Daele op het verkeerde been.
FOTO DICK DEMEY Bounou zet Van Daele op het verkeerde been.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium