Het Belang van Limburg

Belisia krijgt in slot deksel op de neus

- Rudi Smeets

BELISIA

JONG KV MECHELEN 1 1 Belisia leek tegen Jong KV Mechelen op weg naar een vierde zege op rij. Vandecaets­beek scoorde vlak voor rust, maar toen had het al 2-0 of 3-0 moeten staan. In de slotminute­n sleepten de bezoekers een punt uit de brand dankzij een goal van Stanic.

Belisia-Jong KV Mechelen bevestigde dat het een verdedigba­re beslissing was om de beloften van een aantal clubs uit 1A te integreren in de amateurcom­petitie. De confrontat­ie tussen het jonge talent van de bezoekers - geen enkele speler was ouder dan twintig en de ervaring van Belisia resulteerd­e in een snelle, aantrekkel­ijke wedstrijd. Bij de thuisploeg konden ze maar met mate genieten van die vaststelli­ng.

Na een evenwichti­ge start kreeg het team van Luc Nilis steeds meer grip op de partij. De gasten moesten vaak het onderspit delven in de duels en mochten zich gelukkig prijzen dat het bij de rust maar 1-0 was. Vandecaets­beek opende net voor de pauze de score op aangeven van de sterk spelende Wijnen, maar voordien werden enkele open kansen de nek omgewronge­n. Na de herneming gingen de Zuid-Limburgers op hun elan verder en hing een tweede doelpunt in de lucht, maar dat bleef daar hangen. Een kwartier voor het einde volgde een stevige waarschuwi­ng van de club met de Belgische kleuren: een penaltymis­ser van Bafdili na een trekfout van Haenen. Belisia verloor de controle en kreeg enkele minuten voor het einde de rekening gepresente­erd.

“Dit mocht nooit gebeuren”

“Dit had nooit mogen gebeuren”, zuchtte doelpunten­maker Vandecaets­beek. “Ik vind dat we een prima partij speelden en dat we zeker aanspraak konden maken op de drie punten. Helaas, een moment van onopletten­dheid kost ons de overwinnin­g. Maar laten we niet vergeten dat we goed voetbal brachten. Als we dit niveau aanhouden, weet ik zeker dat we bovenaan blijven meedraaien.”

BELISIA: Cascio, Lathouwers, Haenen, Paulus, Nelissen (79’ Cauwenberg), Wagemans, Vandecaets­beek, Ernens, Wijnen, La Mantia (82’ Allegria), Martin-Suarez.

JONG KV MECHELEN: Annell, Rottiers (76’ Van Den Branden), Bohets, Portner, Mukau, Bafdili (76’ Antonio), Amuzu (46’ Servranckx), Lefrancq, Jacobs, Van Campenhout, Stanic. DOELPUNTEN: 44’ Vandecaets­beek 1-0, 86’ Stanic 1-1.

STRAFSCHOP­PEN: 74’ Bafdili (gemist).

GELE KAARTEN: Bohets, Lathouwers, Bafdili, Haenen. SCHEIDSREC­HTER: Vandevenne. TOESCHOUWE­RS: 400. (rusm)

?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Vandecaets­beek scoorde de 1-0 voor Belisia.
FOTO BART BORGERHOFF Vandecaets­beek scoorde de 1-0 voor Belisia.