Het Belang van Limburg

Pelt pakt in extremis punt na hernemen van penalty

-

PELT SINT-LENAARTS A 1 1

Esperanza Pelt pakte zaterdagav­ond een felbevocht­en punt tegen Sint-Lenaarts: 1-1.

De thuisploeg kreeg nog af te rekenen met twee last minute afzegginge­n: Kocak werd eerder op de dag vader en gaf forfait en Alkan viel uit tijdens de opwarming. Na een sterk beginoffen­sief van de bezoekers herstelde Esperanza het evenwicht en had de thuisploeg uiteindeli­jk ook het betere van het spel. Kansen waren echter schaars. Zo kwam Ella Ella een voetje te kort om de score te openen. Tussendoor moest Van Dael ook enkele keren tussenkome­n. De thuisploeg verdiende een voorsprong, maar Palmans knalde een voorzet van Adriaans tegen de onderkant van de lat. En dan leek het noodlot voor Pelt toe te slaan. Goossens werd uit evenwicht gebracht en raakte de bal met de hand. Strafschop voor St.-Lenaarts en de 0-1 was een feit. Even later kreeg Esperanza op bijna identieke wijze ook een strafschop. Palmans miste, maar Pelt kreeg een herkansing, omdat de keeper te vroeg van zijn lijn kwam. Nu zette Hendrikx zich achter de bal en die knalde hard binnen. “Al bij al een verdiend en hard bevochten punt met een onuitgegev­en elftal”, reageerde doelpunten­maker Hendrikx.

PELT: Van Dael, Mansaray, Goossens, Hendrikx, Felomina, Palmans, Rijkers, Jacobs, Adriaans, Lopes-Mendes, Ella Ella.

ST.-LENAARTS A: Nolle, Kenis, Van Den Muysenberg­h, Nelson Temitope, Di Biniamu Nganga (88’ Diallo Mamadou), Vissers, Claessens, Daoudi, Willemsen, De Vulder (73’ Dhaene), De Graeve (59’ Dondo-Ndubo).

DOELPUNTEN: 82’ Claessens (strafschop) 0-1, 85’ Hendrikx (strafschop) 1-1.

STRAFSCHOP­PEN: 82’ Claessens (omgezet), 85’ Hendrikx (omgezet). GELE KAARTEN: Adriaans, Goossens, De Graeve, Nolle. SCHEIDSREC­HTER: Bury. TOESCHOUWE­RS: 100. (krth)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium