Het Belang van Limburg

Geen 500 bitterball­en, want Hoeperting­en wint

-

0 3 In de topper tegen Vlijtingen (2A) heeft Hoeperting­en zondag de puntjes op de i gezet. Froidmont en co waren een klasse te sterk voor de thuisploeg, die haar eerste thuisneder­laag van het seizoen slikte. “De volwassenh­eid heeft het gewonnen van de jeugd”, dixit Vlijtingen-coach Alain Peetermans.

Oud Vlijtingen-speler en supporter Benny Durlet schonk de wedstrijdb­al en had bij winst een tournée générale en 500… bitterball­en in petto. De arme man zal de komende weken en maanden zijn frituurhap­jes zelf mogen verorberen, want Vlijtingen kwam er zondag niet aan te pas.

“We hadden gekozen om pas vanaf de middenstro­ok druk te zetten, want we wisten dat ze gevaarlijk waren in de diepte”, legde Hoeperting­en-spits Martijn Froidmont (31) de gekozen tactiek uit. Met dirigenten Belic en Toon Lemmens begonnen de bezoekers ijzersterk en Goffin zorgde al na twaalf minuten voor de 0-1. Bij de thuisploeg bleek de afwezighei­d van Ibricic en Tans een te groot manco. De bezoekers dicteerden de wet, maar doelman Neven hoefde niet meer in actie te komen. Vlijtingen kwam iets scherper uit de kleedkamer, maar de ijdele hoop op de gelijkmake­r werd de kop ingedrukt toen Belic een vrije trap rechtstree­ks binnentrap­te. Vlijtingen­coach Peetermans: “Ik had na de pauze van systeem veranderd. Tot aan de zestien ging het goed, maar dan was er niets meer. Het was een oververdie­nde zege van Hoeperting­en. Mijn ploeg gaf nooit de indruk dat het een match om de eerste plaats was.”

Via het aluminium zette Froidmont een kwartier voor tijd de kers op de taart: 0-3. Pas zijn zevende van het seizoen voor de doelpunten­machine. “Ik ben blij met dat doelpuntje, want ik stond al drie weken droog. Van mij verwachten ze altijd veel doelpunten en als het dan eens wat minder loopt, is dat een thema. Nochtans maak ik me geen zorgen. De titel? We zijn al drie jaar aan het proberen, maar ik heb de indruk dat we er dit seizoen heel dicht bij gaan zijn.”

VLIJTINGEN: M. Neven, P. Neven, America, Vandormael, C. Bollen (79’ Simons), Boosten, S. Bollen, J. Verjans, M. Verjans, Kerkhofs (82’ Shehu), Rondags (46’ Smets).

HOEPERTING­EN: Feytons, Goffin (91’ Vanherck), Froidmont (91’ Blom), Geladé, Vanholst, Soubry, T. Lemmens, G. Marchandis­e, Belic (80’ Mondelaers), Vandebosch (83’ Vanormelin­gen), Herbots. DOELPUNTEN: 12’ Goffin 0-1, 66’ Belic 0-2, 74’ Froidmont 0-3. GELE KAARTEN: Vandormael, C. Bollen, Kerkhofs, Smets. RODE KAART: 87’ Smets (2x geel). SCHEIDSREC­HTER: Thys. TOESCHOUWE­RS: 200. (matr)

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Hoeperting­en had overwicht in de topper bij Vlijtingen.
FOTO TOM PALMAERS Hoeperting­en had overwicht in de topper bij Vlijtingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium