Het Belang van Limburg

Achilles Bocholt slaat kloofje van drie punten

-

Bocholt is de grote winnaar van de twaalfde speeldag. De Limburgers hadden de grootste moeite om Volendam opzij te zetten maar profiteerd­en wel optimaal van het verlies van Pelt tegen Lions om een kloof van drie punten te slaan.

Lions leidt de achtervolg­ing, Pelt en Aalsmeer volgen op vier eenheden. Hurry Up zette een punt achter de zegereeks van Visé (29-28) en schuift op naar de vijfde plaats. Ook Visé komt nog in aanmerking voor de top-vier. Dat lijkt voor Volendam net iets te hoog gegrepen. Het was van 24 september geleden dat Hubo Handbal nog eens gewonnen had maar zaterdag lukte het de fusieploeg toch om de vijfde zege te boeken.

BOCHOLT VOLENDAM 31 30

Bocholt moest in de eerste helft vooral achtervolg­en maar een 1616-score aan de rust bood natuurlijk nog mogelijkhe­den. In de tweede helft stond er al snel een verschil van vier doelpunten op het scorebord. Bij een 22-18-stand leek de thuisploeg op weg naar een simpele zege maar dat was niet met Volendam gerekend dat tot op één doelpunt terugkwam. D’hanis, Spooren en Winters forceerden de beslissing.

BOCHOLT: Winters 7, Spooren 5, Valkenborg­h 1, Lamers 1, Driesen 3, Roelants 2, Claessens 2, D’hanis 5, Strauven 1, De Beule 4.

TACHOS HUBO HANDBAL 19 36

Van 4-6 (10’) ging het in één ruk naar 4-12 (19’). Hubo Handbal was dus snel klaar met zijn tegenstand­er. Ook aan de rust stonden nog dubbele cijfers op het scorenbord, 8-17. In de tweede helft konden Qerimi, Bolaers, Carvalhais en Heeren zich met respectiev­elijk vier, vier en drie doelpunten uitleven.

HUBO HANDBAL: Di Giacomo 7, Heeren 4, Carvalhais 7, Rodado 1, Bolaers 4, Degbey 2, Qerimi 10, Glesner 1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium