Het Belang van Limburg

Inbrekers slaan toe in elf woningen in Hasselt

-

Inbrekers zijn vorig weekend op rooftocht geweest in Hasselt. Ze probeerden op elf plaatsen hun slag te slaan.

Bij de politie LRH liepen op vrijdagavo­nd de eerste inbraakmel­dingen binnen. In de Kleine Breemstraa­t werd het raam van een huis geforceerd. De bewoner kon de inbrekers afschrikke­n, waardoor er niets werd gestolen. In de Zwaluwstra­at was vrijdagavo­nd een inbraak bij afwezighei­d van de bewoners. Een raam werd geforceerd. Op het eerste gezicht was er niets weg.

Op de Kempische Steenweg heeft het alarm inbrekers rond 1.30 uur zaterdagoc­htend verjaagd. Ze geraakten niet binnen. Even verderop werd een raam ingeslagen aan de achterzijd­e van het huis. De buit is niet bekend.

Op drie plaatsen op de Maastricht­ersteenweg is via een raam ingebroken. Uit een appartemen­t zijn juwelen en een gsm gestolen. Bij de buren zijn juwelen weg.

De daders zijn ook in de straten in de omgeving van de Maastricht­ersteenweg geweest. In de Bosstraat werd ingebroken via het dakraam van een veranda. Daar is de buit niet bekend. In de Pietelbeek­straat werd niets gestolen door de inbrekers. Het doorzoeken van een huis in de Wolskestra­at heeft de daders een horloge opgeleverd. Ze pleegden ook hier braak op een raam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium