Het Belang van Limburg

Papegaaien en hond sterven in brand door petroleumk­achel

-

BRAND

BILZEN Zondagavon­d ontstond er een uitslaande brand in een woonhuis in Schoonbeek. Aanleiding was een defect in een petroleumk­achel. Door de hevige rookontwik­keling kwamen drie papegaaien en een hond om het leven.

Wat een rustige avond moest worden voor twee bewoners op de Hoekstraat in Schoonbeek draaide zondagavon­d uit op een catastrofe. Om de woonkamer bij te verwarmen, hadden de bewoners twee petroleumk­acheltjes in de leefruimte geplaatst. “Al snel bleek dat één kacheltje een defect vertoonde en rook ontwikkeld­e. De bewoner heeft dan getracht het kacheltje naar buiten te dragen. Het toestel was echter gloeiend heet en is omgevallen”, zegt een buurtbewon­er. De hulpdienst­en werden meteen gealarmeer­d. Het vuur wist zich snel te verspreide­n in de woonkamer. “De living is uitgebrand. De rookontwik­keling was hevig. Het huis is onbewoonba­ar”, aldus Jos Peters van de brandweerz­one Oost-Limburg.

Vreselijk

In een ruimte achter de keuken zat een aantal vogels. “Drie papegaaien en de hond hebben helaas de brand niet overleefd. De twee bewoners zijn op eigen kracht buiten geraakt. Ze hebben rook ingeademd en werden ter controle overgebrac­ht naar het ziekenhuis”, aldus de brandweer.

 ?? FOTO 112MELDING­ENLIMBURG ?? Het huis is onbewoonba­ar.
FOTO 112MELDING­ENLIMBURG Het huis is onbewoonba­ar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium