Het Belang van Limburg

Ereburger Dylan Teuns krijgt minitracto­r: “Na het koersen ga ik hier boeren”

- Luc Weyens

VIERING HALEN Halen heeft wielrenner Dylan Teuns officieel de titel van ereburger toegekend. “Ik ben fier Halenaar te zijn, maar ik voel me nog meer Zelkenaar”, reageerde de renner. “Na het koersen ga ik hier boeren.”

Voor de huldiging werd de renner officieel in het stadhuis ontvangen, waar burgemeest­er Erik Van Roelen de loftrompet blies: “Dylan is er als rasechte Zelkenaar in geslaagd de internatio­nale top van het wielrennen te bereiken. Als junior won hij in 2010 de Omloop het Nieuwsblad. En zo kreeg hij de smaak van winnen te pakken. 2019 was voor Dylan het jaar van de absolute doorbraak. Eerst won hij een rit in het Critérium du Dauphiné en onvergetel­ijk is de ritwinst in de Ronde van Frankrijk. In 2020 wist hij nog een etappe in de Ruta del Sol te winnen en in 2021 was het weer raak in de Ronde van Frankrijk. Dit jaar was hij alomtegenw­oordig in het voorjaar met onder meer de schitteren­de winst in de Waalse Pijl. Dylan is door de jaren heen altijd de bescheiden en sympathiek­e jongen gebleven die nog steeds graag op een tractor zit en niet de grote belangstel­ling opzoekt.”

“Mijn toekomst ligt in de landbouw”, weet Dylan nu al zeker. “Gaan renteniere­n na het koersen zegt me niks. Ik zie mijn toekomst hier in de akkerbouw”, aldus nog Dylan die ook een minitracto­r cadeau kreeg.

 ?? FOTO LW ?? Dylan Teuns kreeg als ludiek cadeau een minitracto­r.
FOTO LW Dylan Teuns kreeg als ludiek cadeau een minitracto­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium