Het Belang van Limburg

Hoogtepunt van de Proms is niet Metejoor maar zus Lisa

Acteur Tom Felton opnieuw in afkickklin­iek

-

(lacht)

“Het hoogtepunt van de avond” en “de revelatie van de Proms”. Niets dan lof en hulde aan het adres van Lisa van Rossem (29) na haar performanc­e op de Night of the Proms afgelopen weekend. De zus van Metejoor bewees er dat ze ook zonder zijn hits kan overtuigen.

Als vast lid van de band die Metejoor begeleidt, is ze het gewend om de backings te verzorgen van hits als 1 op een miljoen en Dit is wat mijn mama zei. Maar dat ze nadien op eigen houtje de Antwerpse muziektemp­el loeiend luid en ook muisstil kreeg, kwam voor velen als dé verrassing.

Een volledig onbekende bij het publiek is Lisa niet. In 2016 viel ze op door haar deelname aan The Voice van Vlaanderen. Na haar cover van Whitney Houstons I have nothing schopte ze het tot de liveshows. “Dit hebben we nog niet veel meegemaakt”, klonk het destijds in koor bij Bent Van Looy, Bart Peeters, Natalia en Koen Wauters. Op de Night of the Proms mocht ze dat staaltje omverblaze­n dus nog eens overdoen. “Toen ik met mijn broer meekwam naar de zomerediti­e van de Proms in Koksijde, herkende de organisati­e mij van The Voice. Ik kreeg de vraag of ik het nummer van mijn auditie wou zingen. Ik heb meteen ‘ja’ gezegd.”

Hoe voelde dat, om plots op de voorgrond te staan in het Sportpalei­s?

“Heel imponerend. Toen ik zag hoe groot het publiek was, moest ik even slikken. Ik had enorm veel stress. Niet uit faalangst, eerder uit pure opwinding voor wat ik ging doen. Ik heb me wel kunnen oppeppen om er ten volle van te genieten.”

En dan krijg je zo’n lovende reacties.

“Ongelofeli­jk. Het moet allemaal nog wat binnenkome­n. Zodra ik van het podium stapte vrijdag, ben ik in tranen uitgebarst­en. Ik denk dat alle adrenaline eruit moest. Toen ik in mijn bed lag, kon ik natuurlijk niet slapen. Ik had mijn app met meditatieo­efeningen nodig vooraleer dat lukte.” (lacht)

Hoe was het om plots tussen grote artiesten te staan?

“Ik ben een grote fan van alles dat soul, funk en disco is. Kool & The Gang was headliner en ik was best wel starstruck toen ik hen zag. Bij hun nummer Celebratio­n stonden we samen op het podium, dat was onwezenlij­k. De band heeft me na mijn solo gefelicite­erd, ze waren onder de indruk. Ik krijg er nog kippenvel van als ik eraan denk.”

Volgend jaar sta je opnieuw in het Sportpalei­s. Niet solo maar als backing bij Metejoor. Is het niet vervelend om altijd ‘de zus van’ te zijn?

“Zeker niet. Nog voor er sprake was van Metejoor, was Joris al een bekend figuur in ons kleine Turnhout. Ik ben altijd het kleine zusje geweest en ik heb dat nooit vreemd gevonden. Dat hij uiteindeli­jk ook is verder gegaan met muziek, heeft onze band als broer en zus hechter gemaakt. We hadden plots een gedeelde passie, dat maakte dat we veel meer met elkaar omgingen. Net door die muziek zien we elkaar nu veel meer.”

Zien we je straks ook alleen op het podium?

“Er zijn nog geen concrete plannen voor een solocarriè­re. Maar het kriebelt wel. Zeker na de Proms en het enthousias­me dat er is gekomen, voel ik de ambitie om er iets mee te doen. Maar de prioriteit ligt eerst bij de optredens met de band van mijn broer. Ik kijk uit naar onze optredens samen.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium