Het Belang van Limburg

Raf Simons zet eigen modelabel na 27 jaar stop

-

De Belgische modeontwer­per Raf Simons trekt de stekker uit zijn eigen modemerk. Het betekent het einde van een label dat de mannenmode voorgoed veranderde.

Raf Simons zet zijn eigen modelabel na 27 jaar stop. Dat kondigde de Belgische modeontwer­per maandagavo­nd aan op Instagram.

Zijn voorjaarsc­ollectie die hij vorige maand in Londen voorstelde, was meteen de laatste. “Ik vind de woorden niet om uit te drukken hoe trots ik ben op alles wat we hebben bereikt. Ik ben dankbaar voor de ongeloofli­jke steun van mijn team, mijn partners, de pers en de aankopers, mijn vrienden en familie, en van onze toegewijde fans en loyale volgers. Bedankt iedereen om in onze visie te geloven en in mij te geloven”, zegt Simons, afkomstig uit Neerpelt.

Een reden voor de stopzettin­g van zijn merk gaf Simons niet. Sinds april 2020 is Simons samen met Miuccia Prada creatief directeur van Prada. Daarvoor was hij onder meer creatief directeur bij Dior en Calvin Klein.

Raf Simons, opgeleid als productont­wikkelaar, lanceerde zijn eerste collectie in 1995. Zijn label was baanbreken­d voor de mannenmode. Zo inspireerd­e hij zijn collecties op de jongerencu­ltuur en haalde hij modellen rechtstree­ks van de straat naar de catwalk.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Raf Simons.
FOTO ISOPIX Raf Simons.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium