Het Belang van Limburg

Biden schenkt ‘geluksvoge­ls’ Chocolate en Chip gratie

-

THANKSGIVI­NG VERENIGDE STATEN Terwijl zijn Duitse herder Commander vanop het balkon zat te blaffen (en wellicht ook te watertande­n) stelde de Amerikaans­e president Joe Biden gisteren de kalkoenen Chocolate en Chip voor in de tuin van het Witte Huis. De twee kalkoenen kregen, naar jaarlijkse traditie, gratie.

Dat wil zeggen dat ze donderdag op Thanksgivi­ng niet in de oven belanden. De twee ‘geluksvoge­ls’ zijn de winnaars van regionale voorselect­ies en verhuizen straks naar de universite­it van North Carolina, waar ze dan rustig oud mogen worden. Ondanks de grapjes die Biden met zijn twee gevleugeld­e gasten maakte, was er ook kritiek te horen. Uit het jaarlijkse onderzoek van het American Farm Bureau bleek dat de gemiddelde prijs van een Thanksgivi­ngdiner in een jaar tijd met 20 procent is gestegen.

 ?? FOTO REUTERS ?? De ‘geluksvoge­ls’ verhuizen straks naar de universite­it van North Carolina, waar ze rustig oud mogen worden.
FOTO REUTERS De ‘geluksvoge­ls’ verhuizen straks naar de universite­it van North Carolina, waar ze rustig oud mogen worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium