Het Belang van Limburg

Start-up Salesnudge haalt half miljoen op

- Dominiek Claes

De Hasseltse start-up Salesnudge, gevestigd op de Corda Campus, heeft een half miljoen euro verzameld bij LRM, Vlaio en BNP Paribas Fortis. De start-up wil kmo’s helpen om hun verkoop te boosten.

Salesnudge is een slimme oplossing die de verkoop van kmo’s moet verbeteren. De start-up van Tom Pennings (45) ontwikkeld­e daarvoor een software die de data van de bedrijven over hun klanten en de producten/diensten die ze kopen, inzichteli­jk maakt. Daaruit kunnen dan concrete acties voor het salesteam worden gedistille­erd. “De eerste klanten die de software gebruiken, waaronder consultanc­ybedrijf SalesWise en bouwbedrij­f Cralux, zien hun salesprest­aties gemiddeld met 26 procent stijgen”, rekent Pennings voor.

Snel groeien

Met het verse geld wil Salesnudge snel groeien. Er staan nu al twee vacatures open, en in 2023 worden nog eens zes extra mensen aangeworve­n. “Salesnudge is voor LRM een nieuw Doorbraak-dossier, waarbij het bedrijf kan rekenen op een combinatie van subsidies en risicokapi­taal, uniek in Vlaanderen”, zegt Gunter Plevoets van LRM. “Het kapitaal dat nu vrijkomt, zal dienen om mensen aan te werven zodat het bedrijf de komende periode het platform breder in de markt kan zetten en verder kan ontwikkele­n, zowel in binnen- als buitenland.”

Met Salesnudge houdt Pennings meteen zijn derde bedrijf boven de doopvont. Als afgestudee­rde computerwe­tenschappe­r trok hij destijds naar het Californis­che Silicon Valley. In 2007 richtte hij in België een softwarebe­drijf op met opdrachten voor onder andere Apple en Google. In 2015 stond hij aan de wieg van het softwarebe­drijf Onsophic, een technologi­eplatform, dat bedrijven helpt hun talenten te transforme­ren. Na een tussenstop in Singapore keerde hij in 2019 terug naar

België. Het idee van Salesnudge kreeg tijdens de coronaperi­ode vorm.

 ?? FOTO KRIS VAN EXEL ?? Tom Pennings, oprichter van Salesnudge.
FOTO KRIS VAN EXEL Tom Pennings, oprichter van Salesnudge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium