Het Belang van Limburg

“Van Gaal haalt misschien toch weer zijn gelijk”

-

“Echt genoten heb ik niet, maar ik vond de overwinnin­g van Oranje tegen Senegal wel verdiend. In balverlies hadden ze het ontzettend moeilijk, omdat ze met een heel aanvallend middenveld aan de aftrap kwamen. De Jong, Berghuis en Gakpo kunnen aardig voetballen, maar het zijn geen spelers die veel ballen veroveren of duels winnen. Senegal was bij momenten de betere ploeg, maar dan zie je hoe Van Gaal de wedstrijd diep in de tweede helft toch weer naar zich toetrekt. Na de wissels van Klaassen en Koopmeiner­s stond het veel beter. En dan is er Frenkie de Jong die het openbreekt met één geweldige bal voor de 0-1 van Gakpo en Klaassen die het afmaakt met een typische Klaassen-goal bij de 0-2.”

“De meest verrassend­e keuze van Louis stond in doel: Andries Noppert. Ik kende hem als doelman van NAC en Go Ahead Eagles en ik had eerlijk gezegd van m’n leven niet verwacht hem ooit op een WK te zien spelen. Maar hij deed het goed. Geen wereldball­en gepakt, maar hij stond er toen hij er moest staan en hij hield de nul. Eigenlijk is het te gek om los te lopen dat Van Gaal een ervaren internatio­nal als Cillessen heeft thuisgelat­en voor drie keepers (Noppert, Pasveer en Bijlow, nvdr.) die samen niet eens tien interlands hebben gespeeld. Mijn eerste reactie was ‘Wat doet ie nu weer?!’, maar uiteindeli­jk haalt hij misschien toch weer zijn gelijk.”

“Waar ik Van Gaal voorlopig geen gelijk in kan geven is dat het Nederlands elftal bij de favorieten hoort om het WK te winnen. Véél te vroeg. Van de landen die ik voorlopig aan het werk heb gezien ben ik nog niet echt zwaar onder de indruk. Engeland haalde zwaar uit tegen Iran, maar dat was ook alleen maar omdat ze daar opendeurda­g hielden. Om maar te zwijgen van het niveau van Qatar tijdens de openingsma­tch. Dat sloeg helemaal nergens op. Ik wacht nog even af tot we in de knockout-fase zitten. Dan wordt het pas echt leuk en vallen er hopelijk wel een paar leuke, spannende wedstrijde­n te bekijken. Want voorlopig heb ik die nog niet echt gezien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium