Het Belang van Limburg

Het sterrendin­er van Arteaga: eerst Lewandowsk­i, daarna Messi

ARGENTINIË SAOEDI-ARABIË MEXICO POLEN

- Marnik Geukens

MEXICO-POLEN

GROEP C - VANAVOND 17 UUR

Vanavond om 17 uur start ook voor Gerardo Arteaga (24) het WK. De Mexicaanse linksachte­r van KRC Genk hoopt op een basisstek tegen Polen. En op een topprestat­ie van het team om de sterk groeiende groep criticaste­rs in Mexico het zwijgen op te leggen.

Op het WK voetbal is Mexico de meester van de regelmaat. In Qatar zijn de Mexicanen al voor de achtste keer op rij van de partij, de voorbije zeven edities sneuvelden ze telkens in de achtste finales. De hoop om het ditmaal beter te doen is niet al te groot in het voetbalgek­ke land. Een bijzonder matige kwalificat­iecampagne in de Midden- en Noord-Amerikaans­e CONCACAF-zone, met vier gelijke spelen en twee nederlagen, deed de kritiek hoog oplaaien.

“Maar dat heeft ons extra geprikkeld. We proberen onze supporters vanaf de eerste match achter ons te krijgen. Want heel het land zal kijken. Zelfs al zal het in Mexico nog maar acht uur in de ochtend zijn, de tequila en het bier zullen vlot over de toonbank gaan”, grijnst Arteaga, die in balans ligt met Gallardo voor een basisplaat­s.

Misschien kan je eerste doelpunt in je 17de interland de doorslag geven?

Arteaga: “Ik zal het moment alleszins nooit vergeten. Het was maar een oefeninter­land, maar wel tegen het Colombia van Daniel Munoz en Carlos Cuesta.”

Jullie openen in Qatar tegen het Polen van Robert Lewandowsk­i.

“Dat is een absolute wereldtopp­er. Maar we mogen niet de fout maken om alleen hem in het oog te houden, Polen beschikt over nog meer troeven. Het is in elk geval een heel belangrijk­e match, omdat we in de tweede wedstrijd met Argentinië op papier onze zwaarste tegenstrev­er treffen.”

Heb je al ooit eerder tegen Lionel Messi gespeeld?

“Nee. Natuurlijk kijk ik ernaar uit. Maar zonder onder de indruk te zijn, daar zal onze bondscoach wel voor zorgen. Tata Martino is een Argentijn en heeft zowel bij de nationale ploeg als bij Barcelona met Messi gewerkt. Hij kent heel veel Argentijns­e spelers van binnen en van buiten. Als er iemand is die ons op die match kan voorbereid­en, is hij het.”

Je hebt dit seizoen al indruk gemaakt op de Genkse linkerflan­k. Kan je je bij de nationale ploeg ook offensief uitleven?

“Het is iets meer de momenten kiezen. We spelen op een andere manier dan Genk, maar er liggen ook mogelijkhe­den op offensief vlak. Ik kijk enorm uit naar dit WK, het is mijn allereerst­e groot toernooi. (Glimlacht) Het wordt slikken tijdens het volkslied.”

VANDAAG 11 UUR SCHEIDSREC­HTER: Slavko Vincic (Slo)

ARGENTINIË: E. Martinez, Molina, Romero, Otamendi, Acuna, De Paul, Paredes, Mac Allister, Messi, L. Martinez, Di Maria INVALLERS: Armani, Rulli, Foyth, Tagliafico, Montiel, Pezzella, Fernandez, Palacios, Rodriguez, Dybala, Correa, Alvarez, Gonzalez, Gomez

SAOEDI-ARABIË: Al-Owais, Al-Breik, Al-Amri, Al-Bulaihi, Al-Shahrani, Kanno, Al-Malki, Al-Shehri, Al-Faraj, S. Al-Dawsari, Al-Buraikan INVALLERS: Al-Rubaie, Al-Aqidi, Al-Ghanam, Abdulhamid, Tambakti, Madu, Al-Abed, Otayf, Bahebri, Al-Najei, Al-Hassan, N. Al-Dawsari, Al-Aboud, Asiri

GEBLESSEER­D: Sharahili

VANAVOND 17 UUR SCHEIDSREC­HTER: Chris Beath (Aus)

MEXICO: Ochoa, J. Sanchez, Montes, Moreno, Gallardo, E. Alvarez, Herrera, Guardado, Lozano, Martin, Vega

INVALLERS: Talavera, Cota, Araujo, Arteaga, K. Alvarez, Vasquez, Pineda, Antuna, Gutierrez, Rodriguez, Alvarado, Romo, Chavez, Mori. GEBLESSEER­D: Jimenez

POLEN: Szczesny, Bednarek, Glik, Kiwior, Bereszynsk­i, Krychowiak, Zielinski, Szymanski, Zalewski, Swiderski, Lewandowsk­i. INVALLERS: Skorupski, Grabara, Gumny, Jedrzejczy­k, Wieteska, Grosicki, Frankowski, Bielik, Kaminski, Skoras, Zurkowski, Milik, Piatek.

GEBLESSEER­D: Cash

 ?? ??
 ?? ?? Gerardo Arteaga mag bij Mexico de borst natmaken voor wedstrijde­n tegen twee van de beste aanvallers ter wereld. FOTO ICON SPORTSWIRE VIA GETTY IMAGES
Gerardo Arteaga mag bij Mexico de borst natmaken voor wedstrijde­n tegen twee van de beste aanvallers ter wereld. FOTO ICON SPORTSWIRE VIA GETTY IMAGES

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium