Het Belang van Limburg

“Als Martinez naar ons luistert, halen we halve finale”

-

Van eerste nationale tot vierde provincial­e. Van de coach die 56voudig ex-internatio­nal is tot de trainer, die zondag na elf nederlagen op rij zijn allereerst­e puntje pakte. Onder de noemer Iedereen Bondscoach legden wij de meer dan 150 coaches uit de lagere reeksen van het Limburgse voetbal drie vragen voor. Drie knopen, die zij moesten doorhakken, mochten zij in de schoenen staan van bondscoach Roberto Martinez. Eén: Wie verkies jij aan de aftrap? Hazard of Trossard? Twee: Wie kan - indien nodig - Lukaku best vervangen? En drie: Met welke drie centrale verdediger­s zou je starten?

Wie verkies jij aan de aftrap? Hazard of Trossard?

Over één ding zijn de meeste coaches het eens. Een fitte Leandro Trossard verdient een basisplaat­s. 85,4% van de Limburgse trainers verkiest Trossard boven Hazard. “Om de simpele reden dat Leandro de goede vorm te pakken heeft”, redeneert Maxim Annys, ex-Kanarie en nu coach van KVK Wellen (derde afdeling B). “Dat heeft hij al meermaals bij z’n club bewezen. Dus moet je hem nu meteen in het elftal droppen. En niet wachten tot de derde of vierde match, anders riskeer je dat hij ook uit vorm geraakt.” “Zijn scorend vermogen ligt hoger dan dat van Hazard”, vindt Yves Beckers van Schoonbeek-Beverst (derde afdeling B). “Leandro kan het verschil maken met een actie.”

14,6% procent van de trainers kiest voor Hazard. “Trossard verdient het sowieso ook, maar ik vermoed toch dat Hazard aan het toernooi begint”, zegt Dieter Swennen van RC Peer.

De coach van de leider in tweede provincial­e B volgde tijdens de coronagolf een online-conferenti­e van de KBVB, met bondscoach Martinez als spreker. “Die legde daar uit hoe je spelers die langdurig geblesseer­d waren, kan klaarstome­n voor een sterk toernooi. Dat heeft hij eerder ook al gedaan met Chadli.”

Een enkeling zou Hazard én Trossard aan de aftrap brengen. “Je kan Hazard moeilijk als invaller brengen, want bij Real is al gebleken dat dit niet de beste keuze is”, zegt Patrick Thoelen van tweedeprov­incialer THES B (2B). “Ik zou daarom voor beiden kiezen.” “Ik denk ook dat Hazard en Trossard complement­air zijn”, zegt Stefan Teelen, sinds kort coach van Louwel (2B), maar in een ver verleden nog aanvoerder bij de Jonge Duivels, met Hoefkens en Baseggio als generatieg­enoten. “Ze kunnen allebei de flanken aan, waardoor ze geregeld van plek kunnen wisselen. Verrassend­er kan niet.”

Wie kan Lukaku - indien nodig - best vervangen?

De Ketelaere

Mertens

Bij de vraag wie - indien nodig best Lukaku kan vervangen, lieten we de coaches kiezen uit zes namen: Batshuayi, Openda, Doku, De Ketelaere, Trossard of Mertens.

“Lukaku is niet te vervangen”, zegt Luc Nilis, 56-voudig Rode Duivel en nu trainer bij Belisia

DE MAN Jenthe RECKERS doelman hield Koersel overeind tegen Bree-Beek

Doku (tweede afdeling B). “Over wie dan wel, ga ik echt geen uitspraken doen. De keuze van de spelers hangt ook af van de tactiek die je hanteert. En je kan ook pas een gefundeerd­e keuze maken, als je dagelijks met die jongens werkt. Martinez weet wel wat hij doet.” Dat weten de coaches uit de Limburgse voetbalree­ksen ook: meer dan de helft van hen (52,6%) kiest voor Batshuayi als alternatie­f voor Lukaku.

“Ik zie hem graag spelen”, zegt Thierry Vanhay, die met vierdeprov­incialer Vechmaal B (4B) het slechtste rapport heeft van alle Limburgse clubs en pas zondag de nul van de tabellen veegde. “Michy is overal aanwezig, heeft meer werkkracht dan Lukaku, die eigenlijk alleen maar brute kracht is.”

Loïs Openda (17,5%) is ook een goed alternatie­f. “Natuurlijk blijft Lukaku nummer één, maar Openda zou een prima vervanger zijn”, vindt Eric Berben van Opo

DE MAN

Tim TESCH zijn twee goals leverden Kolmont overwinnin­g op

DE MAN Yusuf EREN trapte Anadol met twee goals naar zes op zes

EERSTE

TWEEDE A

TWEEDE B

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium