Het Belang van Limburg

Garagist slaat echtgenote bewusteloo­s

-

RECHTBANK GENK

Een 34-jarige Genkenaar kreeg een celstraf van 12 maanden met deels uitstel onder voorwaarde­n omdat hij zijn vrouw bewusteloo­s sloeg. Het koppel had een discussie op het werk.

De feiten dateren van 8 september 2020. Het koppel baatte samen een garage uit, maar er waren veel spanningen. De man was al van ’s ochtends geirriteer­d omdat ze zich overslapen hadden en te laat op het werk zouden arriveren. Ook op het werk zou er een discussie ontstaan zijn waardoor de vrouw huilend naar de werkplaats liep.

Toen de dertiger zijn emotionele vrouw zag, liepen de spanningen opnieuw hoog op. Uiteindeli­jk sloeg de garagist zijn vrouw met zijn vuisten en vlakke hand in het gezicht en verloor ze meermaals het bewustzijn. “Hij kneep ook haar keel dicht”, luidt het vonnis. Een vriend van de dertiger, die in de garage hielp met de administra­tie, belde de ziekenwage­n. Hij zou geen getuige zijn geweest van de slagen zelf. De vrouw werd naar de spoeddiens­t van het ZOL gevoerd met een hersenschu­dding. De dertiger ontkende de feiten en stelde dat zijn vrouw uit het niets flauwviel en een hersenschu­dding opliep omdat hij haar in het gezicht tikte om haar bij weer bewustzijn te brengen. Compleet ongeloofwa­ardig volgens de Tongerse rechter.

De vrouw krijgt een schadeverg­oeding van 2.101 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium