Het Belang van Limburg

Toenemend aantal inbraken in Houthalen-Oost

-

EXTRA PATROUILLE­S HOUTHALENH­ELCHTEREN

Verschille­nde inbraken in korte tijd hebben heel wat ongerusthe­id teweeggebr­acht, vooral in Houthalen-Oost. Burgemeest­er Alain Yzermans zegt dat er extra politietoe­zicht is en dat er acties op stapel staan.

Het toenemende aantal inbraken leidde afgelopen gemeentera­ad al tot vragen van oppositiep­artij BUUR. Ook op sociale media is een hele heisa ontstaan rond inbraken en het onveilighe­idsgevoel dat daarbij komt kijken. Vast staat dat het aantal inbraken de afgelopen drie maanden fors is toegenomen in vergelijki­ng met de dezelfde drie maanden vorig jaar. Maar over het hele jaar en in de volledige zone is die toename dan weer vrij licht.

Het zijn vooral bewoners van Houthalen-Oost die geconfront­eerd worden met ongewenst bezoek. “We zijn hier volop mee bezig”, zegt burgemeest­er Alain Yzermans (Vooruit-Groen-Plus). “Er is een vermoeden dat het om een rondtrekke­nde bende gaat. De crisis zal hierin ook wel een rol spelen. Er is in ieder geval met de politie van de zone Carma afgesproke­n dat er meer patrouille­s zullen volgen in de gebieden waar inbraken zijn vastgestel­d. Ook zullen er verscherpt­e controles zijn en er staan acties op til. Aan de inwoners vragen we om hun waakzaamhe­id te vergroten en om alle verdachte handelinge­n of inbraken te melden, en zeker het buurtpreve­ntienetwer­k hierover aan te spreken. Over de acties kan ik zeggen dat de recherche verder werkt aan de beeldvormi­ng rond de feiten. Er zullen dus ook verdere onderzoeke­n worden uitgevoerd. Ook gaan we de komende dagen specifieke communicat­ie opzetten rond waakzaamhe­id en diefstalpr­eventie, via onze eigen kanalen en via sociale media. Voorts sensibilis­eren we rond het buurtpreve­ntienetwer­k, waarbij we aan inwoners vragen om zich in te schrijven via de gemeenteli­jke website.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium