Het Belang van Limburg

Fileleed door wegenwerke­n, ongeval en autobrand

-

VERKEER MAASMECHEL­EN/GENK/ LUMMEN/HOUTHALENH­ELCHTEREN

Het was een moeizame ochtendspi­ts gisteren in Limburg. Door wegenwerke­n in Noord-Limburg, een autobrand op de E314 en een kettingbot­sing aan het Klaverblad dikten de files aan.

Vanuit Noord-Limburg was het gisterocht­end 20 minuten aanschuive­n op de NoordZuid. Richting HouthalenH­elchteren zijn momenteel wegenwerke­n aan de gang, waardoor de file ’s morgens een traditie is geworden. Maar ook elders waren er problemen. Zo was er een autobrand op de E314 tussen Maasmechel­en en

Genk. Een chauffeur reed richting Lummen, toen hij plots zijn wagen moest parkeren op de pechstrook. Al snel stond het voertuig in lichterlaa­ie. De brandweer kwam ter plaatse en doofde de vlammen, maar de auto ging verloren. De brand stuurde de ochtendspi­ts in de war.

Aan het Klaverblad van Lummen richting Hasselt gebeurde iets later een ongeval waarbij in totaal vijf voertuigen betrokken waren. De linkerrijs­trook was versperd. Daardoor moesten op de E313 de chauffeurs komende van WestLimbur­g het nodige geduld opbrengen. Drie wagens werden getakeld, net als een lichte vrachtwage­n met aanhangwag­en. Even voor 16 uur gebeurde er nog een kop-staartbots­ing op afrit 27 van de E314. Een persoon raakte daarbij gewond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium