Het Belang van Limburg

Pelt sloopt aantal gebouwen

- Geert Van Baelen en Paul Theeuwen

RUIMTELIJK­E ORDENING PELT Enkele oude gebouwen die eigendom zijn van de gemeente Pelt worden de komende weken afgebroken. Eerst zal een gespeciali­seerde firma het asbest uit de gebouwen verwijdere­n.

Het oude schoolgebo­uw in de Kapelstraa­t in Lindelhoev­en wordt afgebroken. De bedoeling is dat op deze plaats een woonzorgpr­oject komt. “De invulling is nog niet concreet en zal mee worden gestuurd door de bevindinge­n van de recente participat­iemomenten in het kader van het project Zorgzame Buurten”, zegt schepen Jaak Fransen (cd&v). “Wel is er interesse vanuit vzw Stijn en Integro, bekende zorgverstr­ekkers in Pelt, om mee te denken.” In afwachting zal het perceel worden ingezaaid met gras.

Daarnaast wacht de sloophamer ook voor de voormalige oude wasserij en kebabzaak aan de Kerkstraat in het Neerpeltse centrum, de oude KSJlokalen aan de Kolisheide, de gebouwen van Real Heesakker, de oude kantine aan de Es bij de bosrand, het gebouw van FC Vriendenkr­ing en het voormalige opleidings­lokaal aan de Dorperheid­e en ten slotte voor de aanbouw van Wico campus TIO tussen de school en het gemeentehu­is. Deze laatste afbraak zal pas gebeuren nadat de school verhuisd is. In de Kerkstraat zal na de sloop eerst nog een sanering moeten gebeuren voor er sprake kan zijn van een nieuwe ontwikkeli­ng. Dit wegens de vervuiling van de vroegere wasserij. Op Kolisheide ten slotte komt op de vrijgekome­n ruimte een ontmoeting­splaats voor de buurt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium