Het Belang van Limburg

Bazaar uit Italië opent eerste winkel in Dilsen

-

Yin kan er hartelijk om lachen dat zijn winkel een Chinese winkel wordt genoemd. “Ik ben zelf wel van Chinese afkomst, maar woon al vele jaren in Lanklaar, waar mijn zus een Chinees restaurant uitbaat. Ik werkte al samen met de Italiaanse keten die daar dit soort winkels uitbaat. In België is het de eerste vestiging. Dit pand heeft een goede ligging in het centrum van Dilsen en een ruime parking. Dit wordt dus de eerste winkel onder de naam X-Market, maar hopelijk volgen er nog vestiginge­n in België.”

Europese merken

X-Market verkoopt Europese merken. “Het gaat om goedkope producten, maar ook de kwaliteit is belangrijk. En we hebben een groots aanbod. We willen een bazaar zijn waar de bezoeker alles kan vinden, zelfs dingen waar je het bestaan niet eens van vermoedde. Ik heb de investerin­g gewaagd om deze eerste X-Market in België te openen omdat alles de jongste tijd duurder is geworden. Mensen gaan dan zelf aan de slag met doe-het-zelfartike­len, woninginri­chting en huishoudel­ijke artikelen. We hebben alles van elektrisch­e apparaten tot bouwmateri­alen, keukenmate­riaal, schoolmate­riaal, breiwol, alles voor dieren, bedlinnen, een afdeling plastic dozen, een grote afdeling porselein, zelfs een afdeling kunstbloem­en.”

Yin heeft in zijn X-Market ook een ruim aanbod seizoenart­ikelen. “Momenteel is dat uiteraard kerstversi­ering”, zegt hij. “Het gaat om drie rekken van wel 40 meter lang.” De nieuwe winkel biedt werk aan 16 tot 20 mensen.

Geen vergunning

Toch is het nog maar de vraag of de X-Market vandaag echt de deuren opent. Volgens burgemeest­er Sofie Vandeweerd (Open Vld) is de zaakvoerde­r nog niet in orde met alle vergunning­en. “De brandweer en het Agentschap Ondernemen moeten de nodige vergunning­en nog afleveren. Deze goedkeurin­gen zijn nog niet toegekomen”, aldus Vandeweerd. “Ik open dinsdag”, houdt Yin vol. “De mensen mogen gewoon een kijkje komen nemen, maar er is nog geen verkoop.”

→ X-Market aan de Oude Kerkstraat 3 in Dilsen zal open zijn van dinsdag tot en met zondag van 9 tot 19.30 uur.

 ?? FOTO MARK DREESEN ?? Yin Qiaofeng in de eerste X-Market van België in Dilsen-Stokkem. “Dit winkelconc­ept komt uit Italië, niet uit China”, lacht hij.
FOTO MARK DREESEN Yin Qiaofeng in de eerste X-Market van België in Dilsen-Stokkem. “Dit winkelconc­ept komt uit Italië, niet uit China”, lacht hij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium