Het Belang van Limburg

Drugstore opent pop-uprestaura­nt met fondue

- Dirk Jacobs

ETEN EN DRINKEN HASSELT Vanaf nu tot eind maart kan je op de Hasseltse Grote Markt in een gedeelte van Drugstore terecht voor fondue. “We hopen dat mensen weer gezellig rond de tafel kruipen”, zegt Benny Bijloos, mede bedenker van Fonduehuis by Drugstore.

“Fondue is voor mij iets typisch winters”, zegt Benny. “Gezellig rond de tafel met z’n allen, een goed glas en lekker eten op het tempo dat je zelf bepaalt. En de mensen kunnen kiezen voor welke soort ze gaan.”

7 soorten

Je kan kiezen tussen liefst 7 soorten, 6 vlees- en kipgerecht­en of de Zwitserse kaasfondue. “We hebben de bekendste soort, fondue Bourguigno­nne met rundvlees of een mix van rund, kalkoen en kip. Daarnaast is er de schotel met kip alleen, de mix van de chef of de boeren fondue mix, waar bijvoorbee­ld ook witte worst en bloedworst bij hoort. Daarnaast hebben we de Chinoise Suisse, waarbij flinterdun­ne sneetjes rundvlees in een bouillon sudderen. Naast frietjes en gemengde salade bieden we ook andere groentesal­ades aan en bij de Zwitserse kaasfondue ook een bordje charcuteri­e. En uiteraard zijn er voor- en nagerechte­n voor wie het compleet wil maken.”

35 plaatsen

In Fonduehuis zijn 35 plaatsen en dus is reserveren aangewezen. “We zijn open van vrijdag tot en met maandag vanaf 17 uur en ook op donderdag voor groepen. Omwille van de eerder beperkte capaciteit is het dus raadzaam om vooraf te reserveren. En als het pop-upconcept aanslaat, dan keert het wellicht komende winter terug.”

 ?? FOTO DJ ?? Tot eind maart kan je in Hasselt voor fondue terecht op de Grote Markt.
FOTO DJ Tot eind maart kan je in Hasselt voor fondue terecht op de Grote Markt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium