Het Belang van Limburg

Cd&v wil verzendkos­ten voor Hasseltbon­nen schrappen

- Dirk Jacobs

GEMEENTERA­AD HASSELT De Hasseltse cd&v wil dat de 7 euro verzendkos­ten wegvallen voor wie Hasseltbon­nen via de website bestelt en laat opsturen. “In coronatijd zijn die kosten even geschrapt, maar nu zijn de economisch­e tijden minstens even bar”, zegt Karolien Mondelaers die de vraag op de gemeentera­ad stelt.

“We willen die 7 euro aangeteken­de zendingsko­sten afgeschaft zien”, zegt cd&v-fractielei­der Mondelaers. “De Hasseltbon is al jaren een krachtig instrument om de lokale economie en ondernemer te ondersteun­en, zeker nu op economisch vlak veel handelaars moeite hebben om het hoofd boven water te houden, is elke actie om hen te ondersteun­en een stap in de goede richting.”

“In september 2020 al werd op de gemeentera­ad het traject goedgekeur­d om de Hasseltbon te digitalise­ren, dat zou voor 2025 gerealisee­rd moeten worden. Dat systeem is er nog steeds niet en dus vragen we om dat versneld uit te rollen. Maar tegelijk stellen we voor om ook de komende eindejaars­periode de kosten van het aangeteken­d verzenden van online aangekocht­e Hasseltbon­nen, net zoals in 2020, niet door te rekenen om zo een extra stimulans te creëren om de lokale handel en horeca te ondersteun­en.”

“We zien dat een digitale versie elders, zoals bijvoorbee­ld in Leuven zijn vruchten afwerpt”, zegt cd&v-voorzitter Koen Reekmans. “Dat sneller klaar hebben, is een must.”

800.000 euro

“Jaarlijks gaan er voor zowat 800.000 euro Hasseltbon­nen de deur uit, die dus zeker besteed worden bij Hasseltse handelaars”, zegt schepen Rik Dehollogne (N-VA). “Het gegeven van de 7 euro kosten, is een puur kostentech­nisch verhaal en biedt bovendien een zekerheid dat de bonnen terechtkom­en waar het hoort. Wie boven de 100 euro aan Hasseltbon­nen bestelt, krijgt ze bovendien zonder kosten thuis geleverd. En in Visit Hasselt kunnen de bonnen nog altijd afgehaald, al dan niet mooi verpakt, iets wat voor het merendeel ook gebeurt. Bovendien wordt nu al, ook zonder cd&v-tussenkoms­t, werk gemaakt van een nieuwe Hasselt-app. En, nog dit jaar krijgen de Hasseltbon­nen een nieuwe lay-out en kleur.” “In de app is zeker plaats voor de Hasseltbon, die vanaf het voorjaar ook digitaal verkocht en gebruikt kan worden”, aldus schepen van Informatic­a Frank Dewael (Open Vld).

→ De Hasseltse gemeentera­ad is dinsdagavo­nd live te volgen vanaf 20 uur op hbvl.be.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium