Het Belang van Limburg

“Onze zoontjes kiezen de kant van de Belgen”

-

Bilzenaar Kevin Loyens (43) volgt de match samen met zijn Canadese vrouw in Vancouver. Maar de supporters voor de Rode Duivels zijn in het gezin wel in de meerderhei­d. “Onze zoontjes hebben de kant van de Belgen gekozen.”

Voetbal is meer dan zomaar een spelletje in het gezin Loyens-Yew. “Ik heb tot mijn zestiende bij Waltwilder VV gevoetbald en inmiddels spelen mijn zoontjes voetbal hier in Vancouver. Het hele gezin leeft in spanning naar het WK toe”, zegt Kevin.

De Bilzenaar trouwde in 2008 met Daphne Yew, een Canadese. “We hebben elkaar in China leren kennen, maar zijn tien jaar geleden terug naar Vancouver verhuisd.” Hoewel Kevin een hevige supporter is, vreest hij niet meteen een familieruz­ie vanavond. “Mijn vrouw is een eerder gemoedelij­ke supporter, maar uiteraard kiest ze wel de kant van de Canadezen. Onze zoontjes niet. Die zijn honderd procent fan van de Belgen. Een paar weken geleden was ik in Limburg en heb ik al volop shirts en vlaggen ingeslagen voor het WK. Isaac staat zelfs in Rode Duivels-outfit op zijn klasfoto.”

Aangezien de aftrap al om 11 uur Canadese tijd staat gepland, zullen de jongens de match moeten missen. “Ze thuishoude­n van school, dat gaat net iets te ver. Maar mijn vrouw en ik kijken wel, op groot scherm. Voor de Canadezen is het de eerste keer in bijna veertig jaar dat ze nog eens deelnemen. Dat merk je, velen leven er echt naartoe. Op papier hebben ze een minder goede ploeg dan de Belgen, maar hun enthousias­me maakt veel goed. Helemaal gerust ben ik er niet in, al ga ik wel uit van Belgische winst. Onze zonen trouwens ook.”

 ?? FOTO RR ?? Kevin supportert samen met zoontjes Eli en Isaac voor de Rode Duivels. Mama Daphne is de enige die hoopt op Canadese winst.
FOTO RR Kevin supportert samen met zoontjes Eli en Isaac voor de Rode Duivels. Mama Daphne is de enige die hoopt op Canadese winst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium