Het Belang van Limburg

“Mijn man kijkt liever ijshockey dan voetbal”

-

De Kortessems­e Kim Franco (40) en haar Canadese man Russ Cavanagh verhuisden twaalf jaar geleden naar Canada. “Ik volg de wedstrijd op het werk, met de Belgische vlag rond mijn bureaustoe­l”, vertelt ze.

“Ik ga woensdag met hart en ziel supportere­n, de Belgen moeten winnen”, steekt Kim enthousias­t van wal vanuit Tara, een dorpje niet ver van Toronto. De Limburgse runt er samen met haar man een bedrijf in de landbouwse­ctor. “Helaas begint de match hier ‘s middags, wanneer ik op kantoor zit. Gelukkig ben ik gezegend met een voetbalgek­ke collega die heeft beloofd dat we op het werk samen naar de wedstrijd kijken. Voor wie ik na twaalf jaar in Canada supporter? De Belgen natuurlijk. Ik neem zelfs mijn vlag mee naar het werk. Die hang ik trots aan mijn bureaustoe­l. Onze drie kinderen kunnen helaas niet kijken, want die zitten op school.”

Kims echtgenoot Russ kijkt thuis. “Maar ik ben de meest enthousias­te supporter van ons twee. Naar ijshockey kan Russ uren kijken, maar voetbal is in Canada niet zo’n populaire sport. Het WK leeft hier amper. De Canadezen lijken zelf trouwens niet echt te geloven in hun kansen. Ze denken allemaal dat de Belgen ons vanavond zullen verslaan. En daar ben ik het uiteraard volledig mee eens”, lacht Kim.

 ?? FOTO RR ?? “Ik ben fanatieker dan mijn man”, zegt Kim (tweede van links).
FOTO RR “Ik ben fanatieker dan mijn man”, zegt Kim (tweede van links).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium