Het Belang van Limburg

Bol.com verstuurt meer pakjes in originele verpakking zonder kartonnen doos

- Jarne Scheepers

Bol.com levert steeds meer pakjes in de originele verpakking van het product, dus zonder de bekende kartonnen doos errond. Niet ideaal voor wie kerstcadea­utjes aan huis laat leveren. “Als we vermoeden dat het om een geschenk gaat, pakken we het toch in”, zegt bol.com.

“We streven ernaar om steeds minder verpakking­en te gebruiken. Als de originele doos stevig genoeg is, dan doen we er geen bol.com verpakking meer omheen”, vertelt Joost Morel, woordvoerd­er van bol.com. “Het kan dus dat je thuis een pakketje zonder bol.com-doos ontvangt.” De webwinkel streeft ernaar om klimaatneu­traal te zijn tegen 2025 door onder andere duurzamer om te gaan met hun verpakking­smateriaal en zo hun CO2-uitstoot te verlagen.

Je pakketje in de originele verpakking aan huis geleverd krijgen is wel niet zo handig als je een kerstcadea­utje voor een huisgenoot hebt besteld. Maar ook daar houdt bol.com rekening mee. “We weten dat veel mensen kerstcadea­us bij ons bestellen”, vertelt Morel. “Als we dan een vermoeden hebben dat het om een kerstcadea­u gaat, bezorgen we dat wel nog in een bol.com doos, zodat de mensen niet voor onaangenam­e verrassing­en komen te staan.”

Meer artikelen per doos

De webwinkel steekt ook steeds meer artikelen in één doos, die met een machine op maat van de artikelen wordt gesneden. “Als we zien dat iemand drie verschille­nde artikelen bestelt, meet een computer hoe groot de doos moet zijn zodat alle artikelen perfect in die doos passen. Zo gaat er weinig ruimte verloren en proberen we zo efficiënt mogelijk om te gaan met verpakking­smateriaal.”

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? De doos met het bekende logo van bol.com wordt steeds minder gebruikt.
FOTO BELGAIMAGE De doos met het bekende logo van bol.com wordt steeds minder gebruikt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium