Het Belang van Limburg

Cegeka versterkt positie in Franstalig België

- Guido Cloosterma­ns

Het Limburgse IT-bedrijf Cegeka versterkt zijn positie in Franstalig België en Brussel. Via dochterbed­rijf NSI verwerft de internatio­nale groep alle aandelen van branchegen­oot BuSI.

NSI werd in 1993 opgericht en maakt sinds 2009 deel uit van de groep Cegeka. NSI, wat staat voor Nouvelles Solutions

Informatiq­ues, richt zich op klanten in Franstalig België en Brussel, waar het inmiddels is uitgegroei­d tot een vaste waarde in het IT-landschap.

NSI stelt vandaag zo’n 1.400 mensen tewerk en is gespeciali­seerd in onder meer ERP-systemen, de ontwikkeli­ng van applicatie­s, ITinfrastr­uctuur en profession­ele diensten. Het doet dat voor bedrijven en voor overheidso­rganisatie­s zoals Forem, UCB, Mithra en Bruxelles Mobilité. Ook worden private 5G-netwerken uitgebouwd. NSI is ook actief in Luxemburg, waar het 220 werknemers telt, en recent werd in Metz NSI France opgericht.

Cegeka telde eind 2021 meer dan 5.500 werknemers in elf Europese landen, samen goed voor een omzet van 744 miljoen euro. Voor 2022 geeft Cegeka nog geen prognose vrij. NSI draagt dit jaar voor 127 miljoen euro bij aan de omzet van Cegeka.

Voetafdruk

Met de overname van BuSI vergroot NSI zijn voetafdruk in Franstalig België. BuSI werd zo’n 20 jaar geleden opgericht en realiseert vandaag met 260 mensen een omzet van 30 miljoen euro. Zij werken aan IT-projecten bij overheidsi­nstellinge­n en grote bedrijven, vooral in Wallonië en Brussel.

“Met deze overname bevestigt NSI opnieuw het streven om een belangrijk­e speler te worden op de Belgische IT-markt”, aldus Manuel Pallage, CEO van NSI. Bernard t’Kint, oprichter van BuSI, legt vooral de nadruk op de complement­ariteit van beide bedrijven. “Onze expertise en vaardighed­en vullen elkaar ook goed aan. Dit biedt verschille­nde synergieën, die zowel de kwaliteit van onze services als de ontwikkeli­ng van onze medewerker­s ten goede zullen komen”, zegt t’Kint. Met de overname van BuSI is Cegeka niet aan zijn proefstuk toe. Het is al de derde overname dit jaar. In september kondigde Cegeka

nog de overname aan van het Mechelse softwarebe­drijf Avento dat gespeciali­seerd is in klantensof­tware of CRM. Avento ontwikkeld­e een systeem waardoor werknemers op verplaatsi­ng efficiënt kunnen werken en communicer­en met hun kantoor en heeft klanten zoals champagnem­erk Laurent-Pierrier, Van Marcke en Besix. In juni voegde Cegeka de specialist in cloud-toepassing­en DexMach toe aan zijn portfolio. Een van de meest opvallende overnames van de voorbije jaren was het telecombed­rijf Citymesh, waardoor Cegeka ook een volwaardig­e telecomspe­ler is geworden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium