Het Belang van Limburg

“Refs die hun nek uitsteken, mogen een kruis maken over hun carrière”

-

“Een van de meest opvallende nieuwighed­en op dit WK is de lange blessureti­jd die in veel wedstrijde­n wordt bijgeteld. Een duidelijke richtlijn om de effectieve speeltijd te verlengen. Ik vind het een beetje overdreven. Als je twee keer tien minuten toevoegt aan een helft, zoals we nu al een paar keer gezien hebben, dan kunnen we al bijna spreken van een derde helft. Ik denk niet dat daar veel mensen op zitten te wachten. Als ze dan toch per se elke verloren seconde willen inhalen, dan kunnen ze beter de klok stilzetten zoals in het basketbal. Maar ook daar ben ik geen voorstande­r van. Mijn voorkeur? Laat alles zoals het was, met drie, vier of vijf minuten blessureti­jd, en laat scheidsrec­hters strenger optreden met kaarten tegen tijdrekken. Ik verwacht wel dat we deze nieuwe richtlijn vanaf volgend seizoen ook zien opduiken in onze Jupiler Pro League. Zaken die worden ingevoerd op een WK sijpelen op termijn altijd door naar de Europese én de nationale competitie­s. Daar kan je vanop aan.”

“Een ander veelbespro­ken thema de afgelopen dagen was natuurlijk de One Love-band. Criticaste­rs kunnen wel zeggen dat scheidsrec­hters zouden moeten weigeren om daar een gele kaart voor te geven, maar dan zetten ze hun carrière op het spel. Scheidsrec­hters die lijnrecht ingaan tegen de richtlijne­n van de FIFA worden de volgende dag op het vliegtuig naar huis gezet. Zo werkt de FIFA nu eenmaal. Scheidsrec­hters krijgen een opdracht en moeten die zo objectief mogelijk uitvoeren. Als ze hun nek uitsteken op basis van een persoonlij­ke overtuigin­g, dan mogen ze een kruis maken over de rest van hun internatio­nale carrière.”

“Ik vind het flauw dat al die landen zo makkelijk hun staart intrekken voor een simpel geel kaartje. Wie echt een statement had willen maken, maakt niet alleen lawaai in de pers, maar toont ook ballen aan zijn lijf als het er echt om draait. Jammer dat ze dat niet hebben aangedurfd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium