Het Belang van Limburg

“Argentinië genekt door eigen overmoed”

-

“Wat was me dat!? Ik had Argentinië getipt als favoriet voor de eindwinst, maar nu moet ik die mening misschien al herzien. Zesenderti­g wedstrijde­n niet verloren en dan krijg je dit voor op het WK. Dit is niet zomaar een tikkie, dit is een enorme dreun die ze moeten verwerken. Gelukkig zijn we nog vroeg in het toernooi en kunnen ze zich misschien nog herstellen. Maar of ze nu nog tot de topfavorie­ten horen? Nee, ze vielen me enorm hard tegen. Had ik echt niet verwacht. Messi heb ik alleen gezien voor de rust met een paar goeie balletjes, in de tweede helft konden ze hem niet meer bereiken. Ik denk dat Argentinië genekt is door overmoed. Na de eerste helft, met al die afgekeurde goals, dachten ze waarschijn­lijk dat het wel los zou lopen na de rust. Viel dat even tegen zeg. Ze werden in de tweede helft afgebluft. Hopelijk zijn ze nu wel wakker.”

“Ik moet wel zeggen dat ik enorm genoten heb van Saoedi-Arabië. De inzet van die gasten was fantastisc­h om te zien. Ze hebben zich helemaal gevierende­eld. Geen enkele inspanning was hen te veel. De scheidsrec­hter liet veel toe en had misschien wel eerder een paar kaartjes mogen trekken, maar ik vond het geweldig hoe ze met ware doodsverac­hting in elk duel vlogen. Een paar van die gasten zagen eruit alsof ze net dertig jaar in de gevangenis hadden gezeten. En voetballen kunnen ze ook. Die 1-2 was een echte wereldgoal. In de eerste helft zijn ze misschien twee keer over de middenlijn geweest, maar na vijf minuten in de tweede helft was het boeken toe voor Argentinië.”

“Ik had het niet verwacht, maar misschien wordt Saoedi-Arabië wel de revelatie van dit toernooi. Hun Franse bondscoach heeft met een paar Afrikaanse landen al een mooi palmares bij elkaar verzameld. Die kan wel een team neerzetten. Als ze deze agressivit­eit blijven tonen, dan kunnen ze het zeker tot bij de laatste zestien schoppen. Ze zijn nu al de verrassing van het toernooi.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium