Het Belang van Limburg

Broer en zus pakken zilver op BK badminton

-

Ten huize Berckmans in Pelt is het al badminton wat de klok slaat. De drie telgen van papa Frank Berckmans en mama Alena Bohacova beoefenen alle drie de sport, en hoe! Zo keerden zowel Niquas als zijn zus Nika met een zilveren medaille naar huis van het BK in Londerzeel.

Zus Nika (12) verloor na een spannende finale bij de meisjes dubbel U13 met Katelyn Hoorelbeke tegen het eerste reekshoofd Léa Dauphinais en Lily Verhulst: 24-26 en 17-21. Broer Niquas (9) van zijn kant moest in een thriller bij het enkelspel van de jongens U11 nipt de duimen leggen voor Ivan Buckens Tong: 13-21, 21-8 en 19-21.

Bezige bij

Niquas verloor in Londerzeel nog maar voor de derde keer dit jaar op Belgische bodem. “Ik zou die nederlaag zo willen inruilen voor een nederlaag op een tornooi”, zucht Niquas, die overigens nog meer hobby’s heeft buiten het badminton. Net als zijn zus speelt hij ook nog voetbal bij Kadijk en hij volgt drie uur per week gitaarles. “Dat maakt dat er zo’n twaalf hobbymomen­ten per week zijn voor de kinderen”, maakt papa Frank de rekensom. “Al onze vrije tijd gaat dus naar hen, maar daar malen we niet om. Ze hebben ook talent, vooral Nika is erg ambitieus. Hij zou het ver kunnen schoppen, maar dat zou ook veel opoffering­en vragen. In onze provincie is er weinig ondersteun­ing voor het badminton. Toch keerde Limburg met een karrenvrac­ht aan medailles terug van het BK. Gezien de omstandigh­eden heel straf”, besluit Berckmans senior.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Nika en Niquas Berckmans.
FOTO RAYMOND LEMMENS Nika en Niquas Berckmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium