Het Belang van Limburg

Festival da Copa definitief afgeblazen en voetbalavo­nden in Veilinghui­s geschrapt

-

WERELDKAMP­IOENSCHAP HASSELT/SINT-TRUIDEN De live-uitzending­en van de wedstrijde­n van de Rode Duivels tijdens het WK voetbal in de Tiendschuu­r in de Herkenrode­abdij in Hasselt zijn definitief afgeblazen. Ook de drie voetbalavo­nden op groot scherm in de feestzaal van het Veilinghui­s in Sint-Truiden zijn geannuleer­d.

“Om rendabel en gezellig te zijn, hebben we toch een 400-tal mensen per wedstrijd nodig en er waren nauwelijks een honderdtal kaarten de deur uit”, zegt organisato­r Birger Vanheusden van Festival da Copa. “De derde wedstrijd leefde iets meer, maar we gaan dit niet per wedstrijd bekijken. Daarom hebben we nu beslist alles af te blazen. De mensen zijn het niet gewoon om voor dit soort evenemente­n inkom te betalen. In openlucht hadden we sponsoren om de kosten mee te dekken en was er een pak volk, dat ook volop consumeerd­e. Dat is indoor niet of nauwelijks het geval, terwijl je evengoed flink wat kosten hebt.” Ook in de feestzaal van het Veilinghui­s in Sint-Truiden was er te weinig belangstel­ling om uit de kosten te raken, zegt uitbater Luc Withofs.

“Wij hadden nochtans goede hoop dat wij erin zouden slagen om honderd belangstel­lenden warm te maken voor een gezellige voetbalavo­nd. Helaas waren er voor de eerste avond maar vijftig personen ingeschrev­en, ondanks het inschrijvi­ngsgeld van slechts 49 euro, met 5 uur lang eten en drinken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium