Het Belang van Limburg

Tien studenten zetelen straks in directieco­mités

- Dirk Jacobs

PXL EN VOKA HASSELT Voka – KvK Limburg en Hogeschool PXL vierden dinsdag hun 20 jaar samenwerki­ng. Om de band nog meer aan te halen komt er een uniek project waarbij tien PXL-studenten een plek zullen krijgen in de directieco­mités van tien Limburgse bedrijven.

De hernieuwde samenwerki­ng werd onderteken­d op het dak van het Radisson-hotel in Hasselt, de twintigste verdieping van de tt-toren. “Na twintig jaar kunnen we een positieve balans opmaken van onze samenwerki­ng”, stelt Johann Leten, gedelegeer­d bestuurder van Voka – KvK Limburg. “Samen met Hogeschool PXL hebben we het initiatief genomen om de kloof tussen het bedrijfsle­ven en het onderwijs te verkleinen.”

“Alleen mag het dan niet bij ronkende verklaring­en blijven. Je moet daadwerkel­ijk de stap naar het bedrijfsle­ven zetten zonder als hogeschool in een jaarlijks netwerkeve­nt te verzanden”, vindt algemeen directeur Ben Lambrechts van PXL. “Daarom rollen we het werkplekle­ren verder uit in relevante opleidinge­n. We moedigen ook ondernemer­schap aan door het netwerk ‘PXL-Voka Young & Strong’ uit te bouwen. Van daaruit zetten we een nieuwe stap in de samenwerki­ng. Voortaan gaan tien student-ondernemer­s van onze hogeschool zetelen in directieco­mités van 10 Limburgse bedrijven. Op die manier gunnen we die studenten een blik achter de schermen. Niet alleen verrijkend voor de studenten, de Tik-Tokgenerat­ie kan de Limburgse CEO’s wel iets leren over digitale communicat­ie. Studenten kunnen vanuit hun persoonlij­ke visie tips geven. Jongeren zijn hoe langer hoe meer bewust bezig met duurzaamhe­id en diversitei­t, bedrijven moeten zich daar van bewust zijn als ze jongeren willen aantrekken. Bovendien is het ook raadzaam om niet langer in een volledige loopbaan te denken maar te beseffen dat jongeren, al vanaf de schoolbank­en projectmat­ig te werk gaan.” “Jongeren die een plek willen in een directieco­mité, worden gekozen vanuit PXL-Voka Young and Strong”, zegt Johann Leten. “Dit levert een win-winsituati­e op en ze kunnen zo hun visitekaar­tje achterlate­n naast de normale stages die ze doorlopen.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De samenwerki­ng tussen PXL en Voka werd gevierd op het dak van het Radisson-hotel in Hasselt.
FOTO SERGE MINTEN De samenwerki­ng tussen PXL en Voka werd gevierd op het dak van het Radisson-hotel in Hasselt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium