Het Belang van Limburg

Was jurk voor prinses Delphine maken”

-

teresse in mode. “Als mama me iets kocht, wou ik er altijd iets aan veranderen. Zat er niet genoeg kleur in, ging ik aan de slag met stiften. Of ik versmalde te wijde broeken of voegde er stukken jeans aan toe. Toch dacht ik nooit aan een eigen collectie, tot ik bedrijfsku­nde/marketing ging studeren en zag dat het realiteit kon worden.”

Vertrouwen

Daarna zocht Tunc een modehuis in Turkije, waar ze vandaan komt, om samen te werken voor haar eerste collectie die vier jaar geleden uitkwam. “Toen ik drie jaar oud was, kwamen mijn ouders naar België. Een groot deel van onze familie woonde al in Europa, waardoor we gevolgd zijn. Hier zouden we beter opgeleid worden.”

Haar allereerst­e modeshow hield ze in de Carré, de discotheek die uitgebaat wordt door haar man Vincent Van Trier (40). Eerder dit jaar zijn ze in het huwelijksb­ootje gestapt, met een driedaags feest erbovenop. “Ik heb Vincent leren kennen bij het uitgaan, toen ik 21 was. In het begin vertrouwde ik het niet. Ik dacht: Die zit in het nachtleven, die zal wel bij iedereen ‘proberen’. Het heeft een jaar geduurd voordat ik mijn nummer durfde te geven. Dat hij niet opgaf, heeft mijn vertrouwen gewonnen.”

Acht jaar zwijgen

Nadien heeft het acht jaar geduurd voordat ze hem aan haar ouders voorgestel­d heeft. “Mijn papa heeft me altijd gezegd: Ik wil pas je vriend leren kennen, als hij met je wil trouwen. Dat zit in onze cultuur. Wij zijn ‘aleviet’, een vertakking van de islam. We hebben geen moskee, maar een eigen tempel en eigen profeet. Ik geloof zelf dat er een grotere kracht bestaat. Maar die verhalen over ‘je gaat naar de hel of de hemel’, dat niet echt. Mijn papa heeft me opgevoed met het idee dat je twee soorten mensen hebt, goede en slechte. En dat ik een goed mens hoor te zijn, met waarden en normen.”

Opoffering

Met de erkenning die ze nu krijgt voor haar modewerk, komt er soms ook kritiek. “Er zijn reacties van mensen die zeggen dat ik eigenlijk niet werk. Dat ik het zomaar in de schoot geworpen krijg. Maar hoe zou ik op vier jaar tijd hier staan, zonder te werken? Ik reageer daar niet op. Ik weet wat ik ervoor opoffer als ik twee weken alleen in Istanbul zit om stofjes en designs te kiezen.” Een van de eerste bekende namen die kwam aankloppen, was Tiffany Ling-Vannerus, de echtgenote van Louis Talpe. Zij zocht een kleed voor een première. “Daarna vroeg ze of ik haar trouwkleed wou ontwerpen. Dat had ik nooit eerder gedaan. De tweede keer was mijn eigen kleed, een samenwerki­ng met Nicky Van Kets. Veel mensen keken er wel naar uit, dus ik voelde veel druk. Toen iedereen het mooi vond, was dat een geruststel­ling.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium