Het Belang van Limburg

Mama Trossard “emotioneel” bij WK-debuut van haar zoon

- Jos Thomassen

MAASMECHEL­EN De moeder van Leandro Trossard, Linda Scheepers, beleefde het WK-debuut van haar zoon van op de eerste rij in café Martinique op de Pauwengraa­f in Eisden. “Ik werd er emotioneel van”, zei ze na het fluitsigna­al.

Daarna stuurde ze onmiddelli­jk een bericht naar haar zoon in Qatar met de boodschap dat iedereen in het café genoten had van zijn invalbeurt. “Dank u wel mama”, antwoordde Leandro. Eerder op de dag had Linda nog contact gehad met hem. “Het is erg moeilijk om een verbinding met hem daar te krijgen, maar ik stuurde hem verschille­nde berichtjes. Ik vroeg hem ook of hij al wist of hij zou spelen. ‘Komt wel goed’, antwoordde hij. Toen wist ik dat hij zou mogen invallen.”

Truitje

Linda vierde vorig weekend met de vrienden van haar carnavalve­reniging de Sjoenkelae­re nog haar vijftigste verjaardag in de Martinique.

Ze kreeg toen van Leandro’s vrouw Laura en zoontje Thiago (5) een foto en een truitje met het nummer 17 dat Leandro eerder had gedragen, in de kleuren van de Belgische ploeg. “Dat is omdat Thiago in 2017 geboren is. Ik heb ook nog dit truitje dat hij nog voor het EK gedragen heeft, met het nummer 9”, wees Linda trots naar haar shirt.

“De volgende wedstrijd van de Rode Duivels ga je hier nu zeker nog meer zwart, geel en rood zien”, beloofden de vaste caféganger­s nog, vooraleer de toeterende autokarava­an in Maasmechel­en op gang trok.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium