Het Belang van Limburg

“Discussie over manier van spelen is geen probleem”

-

Kevin De Bruyne toonde zich na afloop van de nipte zege tegen Canada kritisch voor de Rode Duivels. Hij kwam ook terug op zijn discussie met Toby Alderweire­ld voor het oog van de camera’s.

“Het was niet goed”, was De Bruyne duidelijk voor de camera’s van Sporza. “Ik vond dat we in de eerste helft een foute manier van opbouwen hadden. Dat hebben we tijdens de rust bijgesteld. Al was het als ploeg nog altijd niet goed genoeg”, sprak hij over de moeite die de Belgen hadden om onder de druk van Canada uit te voetballen. “Dat was ook waar mijn discussie met Alderweire­ld over ging. Ik denk dat er meer ruimte lag dan er gezien werd en vond dat we te veel de lange bal zochten terwijl er wel ruimte lag om erdoor te komen. Maar goed, wat discussie over de manier van spelen is geen probleem”, leek hij er niet al te zwaar aan te tillen. “We weten wel wat er moet veranderen. Uiteindeli­jk was dit (de manier van spelen, nvdr) ook niet het belangrijk­ste. We waren niet goed genoeg, maar de vechtlust zat wel goed. Dat is iets dat we altijd gehad hebben, maar ook een minimumver­eiste. Als het niet loopt, kan je zo nog altijd winnen.

De Bruyne werd verrassend verkozen tot Man van de Match, maar besefte dat dit niet zijn beste partij was bij de Duivels: “Het moet beter, inclusief ikzelf.”

 ?? REUTERS
FOTO ?? Alderweire­ld en De Bruyne gingen stevig in discussie met elkaar.
REUTERS FOTO Alderweire­ld en De Bruyne gingen stevig in discussie met elkaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium