Het Belang van Limburg

Martinez: “Technisch onze slechtste wedstrijd op een toernooi”

-

Roberto Martinez zag een magere prestatie, maar toonde zich tevreden over het resultaat. De bondscoach zat met een dubbel gevoel.

“Ik ga niet zeggen dat dit de slechtste wedstrijd van ons op een toernooi was”, aldus Martinez. “Op technisch vlak misschien wel. Maar we winnen, dan kan je moeilijk zeggen dat het een slechte wedstrijd was. We moeten de goede dingen ook zien. We speelden met overtuigin­g, iedereen werkte voor elkaar en we kregen geen goal binnen. Dat is heel belangrijk op een toernooi. We hebben een goede doelman en dat was nodig. We deden veel dingen die we hadden afgesproke­n niet goed. We zetten te weinig druk, hielden de bal niet lang genoeg bij… We gaven Canada de ruimte en dat was precies wat ze wilden. Ik was blij met de invallers. Met Onana en Meunier kregen we meer fysieke présence.”

”Canada was beter”

Martinez had geen moeite om toe te geven dat de Duivels wel heel goed wegkwamen. “Canada was beter. Ze waren heel duidelijk in wat ze wilden doen, ze hebben heel veel snelheid. Om eerlijk te zijn: we hebben een andere kant van ons spel moeten laten zien. Ik ben wel verheugd dat we wonnen op grinta, op ervaring en dankzij de kwaliteit van onze doelman, die ons in de wedstrijd hield. Deze overwinnin­g is voor mij belangrijk­er dan een overwinnin­g en goed spelen. Er zijn ook toplanden die verliezen. We moeten de zege appreciëre­n, maar ook realistisc­h zijn. We speelden niet goed, dat is duidelijk. Maar we hebben veel waarop we kunnen bouwen. Het zijn eigenlijk twee toernooien. Nu zijn we aan het eerste bezig, vanaf de tweede ronde is er een tweede wereldbeke­r. Ik ben niet blij met de prestatie, maar denk ook aan de tegenstand­er. Die was sterk.” Dan was er nog de irritatie van De Bruyne. “Dat is nu eenmaal zo in een wedstrijd waarin het niet draait zoals het zou moeten. Het zou me pas verontrust­en mocht hij niet gefrustree­rd zijn. Hij is een winnaar die vreesde dat deze wedstrijd verloren zou gaan.”

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Roberto Martinez: “Deze overwinnin­g is voor mij belangrijk­er dan een overwinnin­g en goed spelen.”
FOTO EPA-EFE Roberto Martinez: “Deze overwinnin­g is voor mij belangrijk­er dan een overwinnin­g en goed spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium