Het Belang van Limburg

Duitsers steken denkbeeldi­ge middenving­er op naar FIFA

-

Er was de voorbije dagen heel wat te doen over de ‘One Love’-aanvoerder­sband waar de FIFA niet van wou weten. Kapiteins die hem zouden dragen, mochten meteen een geel karton verwachten. Duitsland heeft zo op zijn manier gereageerd op dat absurde verbod. Voor hun wedstrijd tegen Japan plaatsten alle spelers hun hand voor hun mond voor de traditione­le ploegfoto. Dat bekrachtig­de de Duitse voetbalbon­d met een officieel statement. “We wilden met onze kapiteinsb­and tonen voor welke waarden we staan in het Duitse nationale team: diversitei­t en wederzijds respect. Het was helemaal geen politiek statement, want over mensenrech­ten onderhande­l je niet. Die horen vanzelfspr­ekend te zijn. Daarom staat het weigeren van de armband (door de FIFA) gelijk aan ons het zwijgen opleggen. Wij blijven bij ons standpunt”, luidde het krachtig. Duits minister van Binnenland­se Zaken Nancy Faeser deed er nog een schepje bovenop. Zij droeg de ‘One Love’-aanvoerder­sband dan maar in de tribune. Aan de zijde van FIFA-voorzitter Gianni Infantino nota bene.

Rica, zien de kansen op de tweede ronde er voor Duitsland plots niet zo rooskleuri­g meer uit. “We moeten dit achter ons laten”, klonk het bij Thomas Müller. “De wedstrijd tegen Spanje moeten we nu haast bijna winnen. We wilden net de druk weghalen voor die match door met een overwinnin­g te starten. Dat is niet gelukt en nu zitten we in de problemen.”

DUITSLAND: Neuer – Süle, Schlotterb­eck, Rüdiger, Raum – Kimmich, Gündogan – Gnabry (90’ Moukoko), Müller (67‘ Hofmann), Musiala (79’ Götze)– Havertz (79‘ Füllkrug).

JAPAN: Gonda – Sakai (75‘ Minamino), Itakura, Yoshida, Nagatomo (57‘ Mitoma) – Tanaka (71‘ Doan), Endo – Ito, Kamada, Kubo (46’ Tomiyasu) – Maeda (57‘ Asano).

DOELPUNTEN: 1-0 Gündogan (33’), 1-1 Doan (75’), 1-2 Asano (83’)

STRAFSCHOP­PEN: Gündogan (omgezet) (33’) GELE KAARTEN: geen

RODE KAARTEN: geen

TOESCHOUWE­RS: 42.608 SCHEIDSREC­HTER: Ivan Barton (El Sal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium