Het Belang van Limburg

Brazilië begint wel héél zelfzeker aan dit WK

-

BRAZILIË - SERVIË

GROEP G - VANAVOND 20.00 UUR

Falen is geen optie. Met Brazilië begint vandaag, om 20.00 uur tegen Servië, de absolute topfavorie­t aan het WK. Hoe het zelfvertro­uwen sinds het verlies tegen de Duivels in 2018 in vier etappes crescendo ging.

Eén officiële match verloren sinds België in 2018

Sinds de verloren kwartfinal­e op het vorige WK vierenhalf jaar geleden tegen België heeft Brazilië amper één (!) wedstrijd met inzet verloren: de finale van de Copa America 2021 tegen Argentinië. Van de andere 21 werden er 18 gewonnen en 3 gelijkgesp­eeld, wat hen in 2019 al een eindzege in de Copa America opleverde.

Waanzinnig­e luxe voorin

De Braziliane­n

prijken

bovenaan elk lijstje. Vooral voorin is de luxe ongekend. Met Antony, waar Manchester United pas nog 100 miljoen euro voor betaalde, met Arsenal-sterkhoude­rs Gabriel Jesus en Gabriel Martinelli en Real Madrid-talent Rodrygo. En dat is dan alleen nog maar… de bank. Raphinha (Barcelona), Neymar (PSG), Richarliso­n (Tottenham) en Vinicius (Real Madrid) komen voor hen in de rangorde.

Zesde ster van Neymar

Aan zelfvertro­uwen ontbreekt het de Goddelijke Kanaries dan ook niet. Sterspeler Neymar postte op zijn Instagram-account voor hij neerstreek in Qatar een foto van zijn short met het embleem van Brazilië. Dat bestaat normaal gezien uit vijf sterren – één voor elke wereldtite­l – maar de PSG-ster had de foto zo bewerkt dat er al eentje extra bij stond.”

Falend Argentinië

Heel af en toe dook er in het enthousias­me nog één ‘maar’ op. Aartsrivaa­l Argentinië werd net na Brazilië immers als grootste favoriet genoemd… en dus konden ze zich in Brazilië verkneukel­en toen Messi en co. onderuitgi­ngen tegen Saoedi-Arabië. De weg naar een eerste eindzege sinds 2002 ligt nu écht helemaal open. Toch?

 ?? FOTO INSTAGRAM ?? Vijf sterren – voor elke wereldtite­l één – zijn er bij Neymar op Instagram nu al zes.
FOTO INSTAGRAM Vijf sterren – voor elke wereldtite­l één – zijn er bij Neymar op Instagram nu al zes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium