Het Belang van Limburg

Bocholt heeft nog eitje te pellen met landskampi­oen Visé

- Ivo Kwanten

HANDBAL

VISÉ - BOCHOLT VANAVOND 20.45 UUR Bocholt moet donderdag op bezoek bij Visé. En daar hebben de Limburgers nog een eitje mee te pellen. Visé hield Achilles op 5 juni in een derde en beslissend­e wedstrijd van een vijfde titel op rij.

De eerste revanche kwam er al op de tweede speeldag van de BENE-League dit seizoen. Bocholt haalde thuis zwaar uit tegen de landskampi­oen: 32-24. Donderdag staat een tweede confrontat­ie op het programma. “Dat wordt een ander verhaal”, waarschuwt doelman Stef Gijbels meteen. “Om verschille­nde redenen. Eén: Visé doet na een moeilijk start weer voluit mee voor een plaats in de Final Four. Twee: ze willen na de nederlaag van afgelopen weekend tegen Hurry Up weer aanknopen met de overwinnin­g. En drie: een wedstrijd tegen Bocholt blijft voor hen een prestigest­rijd. Ze zijn per slot van rekening regerend

Leroy

Belgisch

kampioen.”

Stef Gijbels - die van zijn coach toch speelminut­en krijgt - probeert dit seizoen wat meer uit de schaduw van Clem Leroy te treden. “Leroy is zonder enige twijfel één van de beste doelmannen in de BENE-League”, zegt Gijbels. “Ik kan me dus verzoenen met mijn rol als invallersd­oelman. Dat we naast ploegmaats ook echte vrienden zijn, draagt hier zeker toe bij. Ik gun hem die plaats in de basis en hij gunt me mijn minuten ook. Als het met Clem wat minder gaat, moet ik er gewoon staan.”

 ?? DICK DEMEY
FOTO ?? Stef Gijbels (Bocholt).
DICK DEMEY FOTO Stef Gijbels (Bocholt).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium