Het Belang van Limburg

“We gaan meteen op zoek naar versterkin­g”

- Johan Mulders

VOETBAL KVK BERINGEN Na de erg slappe vertoning tegen Wijgmaal was Beringen-coach Kurt Van de Paar ongemeen hard voor zijn groep. “Sommigen kunnen het niveau niet aan.” Samen met de nieuwe sportief verantwoor­delijke Patrick Van Houdt gaat hij op zoek naar versterkin­g.

De coach van KVK Beringen (derde afdeling) is normaal de rust zelve, maar afgelopen zaterdag was hij wél boos. “Wij hebben dit ondertusse­n in groep besproken”, zegt Van de Paar. “Er zit zeker kwaliteit in de groep, meer zelfs dan vorig seizoen, maar er zit te weinig duel- en werkkracht in de ploeg. Na twaalf weken hebben sommigen het nog niet begrepen dat ze moeten knokken om een resultaat neer te zetten. De tijd van lekker een balletje rond te tikken is voorbij. De tegenstand­ers zetten zich bovendien extra schrap tegen ons, omdat ze weten dat wij het moeilijk hebben.”

Iedere week opnieuw moet Van de Paar puzzelen. “Blessures en schorsinge­n blijven ons achtervolg­en dit seizoen. De spoeling is dus erg dun. Cédric Vangeel hebben we meermaals gemist. Met zijn mentalitei­t kan hij de ploeg voortstuwe­n. Anderen - zoals Ian Schmitz en Leslie Dunkwu - hebben de voorbije maanden heel weinig gespeeld en dat vertaalt zich in blessures. Dit weekend is Tarik Tarcan geschorst. Dunkwu en Creemers zijn geblesseer­d. Het houdt niet op.”

Scouting en transfers

Met Patrick Van Houdt heeft Beringen een nieuwe sportief verantwoor­delijke aangeworve­n. “Naast het uitbouwen van een ploeg voor volgend jaar ben ik ook bezig met het zoeken naar onmiddelli­jke versterkin­g binnen onze financiële mogelijkhe­den. Nieuwe spelers moeten meteen inzetbaar zijn”, verduideli­jkt de 56jarige Gelenaar. Aan ervaring heeft hij geen gebrek. Zo was hij assistent-trainer van Bob Peeters bij Lokeren en Charlton. Hij werkt ook samen met Marc Brys, Harm van Veldhoven, Peter Maes en Frank Vercautere­n. “Vorig jaar ben ik gestopt bij Witgoor. Na 20 jaar had ik genoeg van het trainersch­ap. Ik wou niet meer iedere dag op het veld staan. De vraag van voorzitter Gilbert Lambrechts kwam op het juiste moment. Een taak als sportief verantwoor­delijke bij Beringen zag ik wel zitten. Ik ga mij nu vooral bezighoude­n met scouting en transfers. Ik ben ook de tussenpers­oon tussen spelers, technische staf en spelers. Vanuit mijn periode bij ASV Geel ken ik een aantal mensen van de technische staf. Vandaar dat ze contact met mij zochten. Het is de eerste keer dat ik in Limburg aan de slag ga. Ook met Kurt Van de Paar werkte ik nog nooit samen, maar dat maakt de uitdaging net leuk. Ik ga nieuw terrein verkennen. De reeks ken ik uiteraard. Met de ploeg zelf ga ik mij niet bemoeien. Ik ken de groep niet. Eerst moeten we uit deze moeilijke periode geraken.”

 ?? MPICS
FOTO ?? Patrick Van Houdt, de nieuwe sportief verantwoor­delijke van KVK Beringen.
MPICS FOTO Patrick Van Houdt, de nieuwe sportief verantwoor­delijke van KVK Beringen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium