Het Belang van Limburg

Elke meteen uitgebakke­n in ‘Bake Off Vlaanderen’

- Nele Coune

BAKE OFF VLAANDEREN LANAKEN Haar verblijf in de baktent was er helaas één van korte duur. Elke Paulissen (30) uit Lanaken moest gisterenav­ond Bake Off Vlaanderen verlaten. “Toch blij dat ik niet heb opgegeven.”

“Het zijn vijf straffe bakkers”, zei Regula Ysewijn nog terwijl ze samen met haar medejuryli­d Herman Van Dender de spektakels­tukken van Bake Off Vlaanderen overschouw­de. Maar toch moest er ook in de tweede aflevering van het Play4-bakprogram­ma iemand naar huis. Dat bleek Elke Paulissen te zijn.

De Lanakense had de jury op dag één nog laten smullen van haar tartelette­s. “Ik vind het superlekke­r. De rabarber is zo lekker dat we nog meer hadden willen hebben”, smikkelde Herman. Tijdens de technische proef, een Hongaarse Dobostaart, eindigde ze in het midden van de rangschikk­ing. Het spektakels­tuk, een bustetaart, bleek voor alle kandidaten de grootste uitdaging. Elke waagde zich als grote The Lord of The Rings-fan aan een cake in de vorm van slechterik Sauron, maar ondervond wat problemen met haar boterroom. Na meerdere pogingen kon ze de slechterik met zijn iconisch masker toch aan de jury presentere­n. Die vonden dat het qua smaken iets meer had mogen zijn, maar de boterroom volgens het recept van haar oma - was wel zeer goed. “Het was een heel leuke ervaring. Ik ben blij dat ik niet heb opgegeven”, zei Elke toen ze van Wim te horen kreeg dat zij de tent moest verlaten. “Ik had gehoopt verder te geraken, maar ik ben blij dat ik hier heb mogen staan.” Met de 18-jarige Axl Bijnens zit er nog een Lanakenaar in de competitie. → ‘Bake Off Vlaanderen’, elke woensdag

vanaf 21 uur op Play4 en GoPlay

 ?? FOTO PLAY4 ??
FOTO PLAY4

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium