Het Belang van Limburg

DOORVRAGEN

-

Wat mis je het meeste aan België?

“Uiteraard mijn familie en vrienden. Binnenkort krijgen mijn broer en zijn vrouw een kindje, het eerste kleinkind van mijn ouders. Ik vind het heel jammer dat ik er niet bij kan zijn op zulke momenten. Daarnaast mis ik mijn favoriete frituur. Hier in Australië verkopen ze frietjes, maar die smaken toch niet zo goed als in België. In Australië begrijpen ze het principe van een frituur nog altijd niet heel goed. Ik zeg dan altijd dat je een frituur kan vergelijke­n met een slagerij. Er ligt allerlei vlees in een toonbank, met het verschil dat ze in een frituur dat vlees frituren. Dat vinden ze hier heel gek.”

(lacht)

Wat vind jij vreemd aan de Australiër­s?

“Ik heb heel graag te doen met de Australiër­s. Zeker hier in Melbourne zijn ze heel open. Eigenlijk is er niet zo’n groot cultuurver­schil tussen Melbourne en België. Meer in het noorden van Australië is dat wel anders. Daar zie je meer het traditione­le Australië.”

Wat vinden de Australiër­s vreemd aan jou?

“Volgens mijn vriendin volg ik veel strikter dan de Australiër­s de regels, bijvoorbee­ld in het verkeer. Al heb ik nu wel net een verkeersbo­ete in de bus gehad. Mijn eerste: 111 dollar. De boetes in het verkeer, en dan vooral de snelheidsb­oetes, liggen hier een stuk hoger dan in België. De zus van mijn vriendin reed een keer 54 km/u in een zone 50, met een correctie naar 51 km/u, en moest daarvoor liefst 220 dollar betalen. Bij het beschadige­n van de natuur liggen de boetes hier nog veel hoger. Een sigaretje in de natuur gooien, kan je hier enkele duizenden dollars kosten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium