Het Belang van Limburg

Secretaris Maaseikse voetbalclu­b gewond aan been na aanval everzwijn: “Hij heeft veel bloed verloren”

- Olivier Simons

Een agressief everzwijn heeft donderdaga­vond de secretaris van voetbalclu­b WAVO in Maaseik aangevalle­n, vlak voor de training. Lambert Houben (66) liep een zware wonde op aan zijn been en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

De aanval gebeurde gisteravon­d rond 19.30 uur, vlak voordat de spelers van voetbalver­eniging Waterloos-Voorshoven (WAVO) in Maaseik aan hun training zouden beginnen. WAVO speelt in de Vierde Provincial­e D. “Blijkbaar had de ever zich bij een eerdere training ook al laten zien”, zegt voorzitter Jos Schrijvers. “Toen hij opnieuw opdook, probeerde onze secretaris Lambert het dier rustig weg te lokken van het voetbalple­in. Maar op het open veld langs het plein is hij waarschijn­lijk gestruikel­d en gevallen, waarna de ever zich tegen hem keerde. Vermoedeli­jk is het beest geschrokke­n door de val en heeft het Lambert daarom aangevalle­n.”

Open wonde

De zestiger liep een serieuze open wonde op aan zijn been. “Hij heeft heel veel bloed verloren, maar was nog wel bij bewustzijn. We hebben hem naar de kleedkamer­s gebracht, waar een aantal kinesisten hem de eerste zorgen toedienden en de wonde afbonden. Lambert zei dat de pijn nog meeviel, maar dat kan natuurlijk ook aan de adrenaline liggen. Uiteindeli­jk werd hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.” De politie Maasland kwam ook ter plaatse. Op videobeeld­en (zie hbvl.be) is te zien hoe de grote ever kalm en onverschro­kken over het plein loopt. Het is niet duidelijk of die voor of na de aanval zijn gemaakt. “Het beest hield zich inderdaad over het algemeen heel rustig. Na de aanval stond het dier voor ik het goed besefte, plots op één meter van mij. Dat was wel schrikken.”

Nachtmerri­e

“Iedereen bij de club is ervan onder de indruk”, zegt Jos. “Een fijne avond veranderde plots in een nachtmerri­e. De spelers hebben ook niet getraind omdat ze zo aangedaan waren en schrik hadden dat de ever zou terugkomen. Inmiddels hebben we wel al vernomen dat Lambert het al bij al goed stelt. Gelukkig is er niks vitaals geraakt.”

Het zou niet de eerste aanval van de dag zijn geweest in de buurt, zo vertelt Jos. “De ambulancie­rs zeiden dat er eerder ook al een jogger zou zijn aangevalle­n hier in Waterloos. Ik vermoed dat het dan om dezelfde ever ging.” Politie Maasland waarschuwd­e na het voorval de buurt op Facebook: “Er blijkt een everzwijn rond te dolen in de regio van de Waterlozew­eg in Maaseik. Gelieve bij aantreffen, het dier absoluut niet te benaderen en meteen onze diensten te verwittige­n.”

 ?? FOTO RR ?? Op deze beelden is te zien hoe de ever op zijn gemak over het voetbalple­in liep.
FOTO RR Op deze beelden is te zien hoe de ever op zijn gemak over het voetbalple­in liep.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium